7 years of Lukas Graham. Film på Filmstriben.

Film om musik og musikere

25.08.22
I anledningen af vores nye temaudstilling 'Min sang' har vi fundet et par dokumentarer og et par film, der handler om musikere og deres musik og netop nu er det muligt at finde dem alle på Filmstriben.dk.

Danske musikere 

Hvad enten du er til musik af Lukas Graham, Dizzy Mizz Lizzy eller gerne vil vide noget om metalmusikkens historie, så er der masser af dokumentarer at finde inde på Filmstriben. En af de nyeste handler om bandet Lukas Graham, som handler om det med at blive så stort et navn internationalt samtidig med at Forchhammer også begynder at stifte familie hjemme i Danmark.

Udenlandske musikere 

Filmstriben er det også muligt at dykke ned i udenlandske musikere og deres liv og her er der både dokumentarer om The Beatles, Joan Jett, Eric Clapton og mange flere. En af dokumentarerne handler om tilblivelsen af det ikoniske album ”Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band”, som udkom i sommeren 1967 og som blandt andet indeholdt sangene “With A Little Help From My Friends”, “She’s Leaving Home” og “Lucy In The Sky With Diamonds”:

Spillefilm om musikere 

Og så er der selvfølgelig spillefilm, der handler om musikere og det at skabe musik. Der er blandt andet ”Forelsket i New York”, hvor sangerinden Greta møder en falleret pladeproducer ved navn Dave i en bar og de begynder at skabe musik rundt omkring i byen, så lyden af New York bliver en slags bagtæppe. For et par år siden kom filmen ”Judy” om Judy Garland, der blandt andet blev kendt for rollen som Dorothy i ”The Wizard of Oz” fra 1939 og ”A Star is Born” fra 1954 og her er det Renée Zellweger, der spiller Judy, som er flyttet til London for at lave et par shows i slutningen af 1960’erne, men det er ikke helt så nemt som hun håbede på: