Om dette arrangement

Tid
11:00 - 17:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Fjordenhus, Vejle Havn
Havneøen 1
7100 Vejle
Arrangører
Målgruppe
Voksne
Voksen

Fjordliv - udstilling og foredrag

25.08.19
Kom og oplev når Vejle Stadsarkiv, Vejle Bibliotekerne og VejleMuseerne sammen fortæller om vejlensernes fjordliv med spændende billeder, film og små foredrag om blandt andet badelivet, fundet af Hafnia-skibet, sejladsen med fjordbådene, langdistancesvømmersken Mille Gade og kunstnerkolonien ved Hvidbjerg.

Vejle Fjord har altid været omdrejningspunktet for mange vejlenseres arbejdsliv og fritid. Vi sejler på fjorden. Fisker,  svømmer og bader. Vi elsker de smukke kyster og det livgivende vand, men frygter også fjordens ødelæggende kræfter, når den går over sine bredder. I Vejle blev fritidslivet for mange ensbetydende med sejladser på fjorden, udflugter til Hvidbjerg og Munkebjerg, spadsereture langs kysterne og badeliv ved søbadeanstalterne og strandene. Fjordens kyster og vand indbød til fritidsliv og badeliv, og den blev stedet, hvor voksne og børn, høj og lav, søgte hen, når arbejdsdagen og skoledagen var til ende. Og sådan er det stadig!

Program for foredrag

11.30 Hafnia-skibet. Arkæolog Mads Ravn fra VejleMuseerne fortæller om fundet af Hafnia-skibet.

12.30 Floating Art. Kunsthistoriker Pernille Rom Bruun fortæller om Floating Art.

13.30 Badelivet ved Vejle Fjord. Arkivar Maria Mejer fortæller om alle tiders badeliv ved Vejle Fjord.

14.30 Historien om Fjordbådene. Lokalhistoriker Vigand Rasmussen fortæller om den livlige trafik med Fjordbådene på fjorden.

15.30 Mille Gade. Arkivar Karin Conradsen fortæller den spændende historie om langdistancesvømmeren Mille Gade.

16.30 Kunstnerne ved Vejle Fjord. Bibliotekar Jørgen Gram Christensen fra Vejle Bibliotekerne fortæller om fjorden og kunstnerne.