Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
0 Kr
Lokalitet
Danmark
Målgruppe
Voksne
Arrangementer - voksen

Retningsviseren. Foredrag og debataften med forfatteren Martin Porsgaard

17.01.19
Med udgangspunkt i sin nyudkomne bog, 'Retningsviseren, et fremadrettet tilbageblik fra Ravning og Vejle Ådal', fortæller forfatteren Martin Porsgaard lokalhistorie med geografiske, historiske og tolkningsmæssige afstikkere.

1950’erne er omdrejningspunktet, men man bliver taget med til tiderne før og efter. Vi møder bl.a. et helt nyt bud på, hvordan LEGO fik sit navn - og hvordan forfatteren, før de verdensberømte LEGO-klodser kom på markedet, var med til at godkende dem.

Om byen Ravning hører vi om dens centrale historiske rolle i vikingetiden. Ravnens rolle i historien om, hvordan byen fik sit navn, bindes sammen med nordisk mytologi, vikingetogter, en engelsk by opkaldt efter Ravning, samt forfatterens lege i ådalen, - lige der hvor man mange år senere udgravede vikingetidens Ravningbro.

Der filosoferes over, at alt forandres, selv det uforanderlige, - og at en nulevende lokal museart måske er bragt til området som gave fra Cæsars udsendinge under Romerriget.

Der er historier om familiens liv, om alvorlige livtag med udviklingen, om biler, tog, tro, USA, Vingsted, det første køleskab, fjernsynet, Troldborg Ring, banangilde, tilskadekomster, en bedstefars langvarige krig om et hegn, og om farens og køreskolens tur ned ad bakken i mere end én forstand.

Alt sammen sat ind i eftertankernes rammende rammer, der sprænger indtil flere af dem - ikke en navlepillende fortælling om egen opvækst, men vedkommende prosa og anekdoter som historiske tidsbilleder og øjenåbner.

Arrangør: Vejle Bibliotek i samarbejde med Byhistorisk Selskab.

Gratis adgang men billetbestilling nødvendig.

Tags