Dekorativt billede

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 21:00
Pris
150 kr.
Lokalitet
Byens Bio
Målgruppe
For voksne
Film

Bog og Bio - filmvisning og foredrag med Per Juul Carlsen

Tirsdag 12. december
Vær med, når filmekspert Per Juul Carlsen med udgangspunkt i sin bog ”Miraklet 1996-2006: Ti år der forandrerede dansk film” fortæller om den gyldne æra i dansk film, hvor instruktører som Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Nicolas Winding Refn og Anders Thomas Jensen tryllebandt biografgængere med nytænkende, visionære og provokerende film. Bagefter viser Byens Bio en god film fra perioden.

Per Juul Carlsen har i forbindelse med bogen talt med alle de centrale aktører i dansk film. Til aftenens foredrag deler han ud af  alle de forunderlige beretninger om Dogme-bevægelse, Zentropa, Lars von Trier, Susanne Bier og mange andre af de fænomener og personligheder, der fra 1996 til 2006 gjorde dansk film til en verdensbegivenhed.

Efter foredraget ser vi filmen ”Let’s Get Lost” af Jonas Elmer, som Per har udvalgt til formålet. Der vil være kort indflyvning til filmen inden.

Om Let’s Get Lost

København anno 1996. Julie (Sidse Babett Knudsen) er forladt af sin kæreste og søger hævn. Mogens (Bjarne Henriksen) har lånt hendes sofa for en weekend, men bor der nu på tredje år. Han drømmer om at blive dirigent, men er på bistand. Thomas (Troels Lyby) vil være forfatter, men kæmper stadig med første kapitel og arbejder som portør. Steffen (Nicolaj Kopernikus) lever af at bedrage dagpengesystemet. De tre dagdrømmen drenge har indtaget Julies lejlighed med fadøl, fjernsyn og fodbold. 

Om Per Juul Carlsen

Per Juul Carlsen er filmanmelder på Kristeligt Dagblad og podcastvært hos Det Danske Filminstitut. Han har tidligere været filmjournalist på P1 og vært på programmet Filmselskabet.

Pris: 150 kr.
Billetprisen er inkl. biografbillet til Byens Bio.

I samarbejde med Byens Bio.