Portrætfoto af Theis Ørntoft

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
65 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Forfattermøde med Theis Ørntoft

Onsdag 13. december
Theis Ørntoft er lige nu højaktuel med sin anden roman "Jordisk." Mød den prisvindende digter og forfatter til et inspirerende forfattermøde på biblioteket.

Med udgangspunkt i slægtsromanen "Jordisk" vil Theis Ørntoft denne aften med oplæsning og oplæg dele ud af sine tanker om det samfund, vi lever i, og hvordan det påvirker de mennesker, der interagerer i det.

I "Jordisk" møder vi de tre søskende Rhea, Joel og Miriam, der alle er i trediverne og på hver deres måde kæmper med at finde retning og formål i et Danmark præget af privilegier og undergangsfornemmelser. Da deres morfar dør, samles de til hans begravelse i Søhøjlandet. Det bliver startskuddet til en vidtforgrenet fortælling om kærlighed og arbejde, natur og kapitalisme, om guld, sølv, olie, marmor og Vestens langsomme undergang – men frem for alt om en familie i tre generationer, som er forbundet på tværs af tid og rum på måder, de ikke selv er klar over. "Jordisk" er en slægtsroman om de grundstoffer, der udgør et menneskeliv, og om de kræfter, der binder os sammen med hinanden, med samfundet, med jorden og med universet.

Om forfatteren

Theis Ørntoft debuterede i 2009 med den stilsikre og frække digtsamling ”Yeahsuiten” og slog allerede her igennem som en af sin generations vigtige stemmer. Bogen indbragte ham bl.a. Munch-Christensens debutantpris.

I de efterfølgende bøger ”Digte 2014” og debutromanen ”Solar” fra 2018 er det frække og ungdommelige dog afløst af afmagtsfølelse og undergangsstemning. Her træder mere alvorlige temaer som klimakrise og menneskets manglende forbindelse til naturen og hinanden frem som vigtige temaer.

Gratis adgang for unge under 25 år.