Portræt af Matthias Dressler Bredsdorff

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
65 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Er klassesamfundet tilbage?

Onsdag 29. november
Klassesamfundet er tilbage på dagsordenen. I hvert fald hvis man ser film og læser bøger. Men har det egentlig nogensinde været væk? Vær med, når litteraturkritiker Matthias Dressler-Bredsdorff giver et litterært perspektiv på, hvad det vil sige at tilhøre en socialklasse i dag. Hvem er arbejderklassen, hvad er en underklasse, og hvordan ser overklassen egentlig ud i Danmark i 2023?

Måske var du med, da Matthias Dressler-Bredsdorff i januar lagde vejen forbi biblioteket med sit tankevækkende - og velbesøgte - foredrag om den nobelprisvindende franske forfatter Annie Ernaux. Nu har du igen chancen for at blive lidt klogere på litteratur sammen med den populære foredragsholder, og denne gang ser han nærmere på tidens vigtigste litterære perspektiver på klassediskussionen - med et internationalt og filosofisk udblik, der runder såvel Karl Marx som sociologen Pierre Bourdieu.

Kigger man på litteraturen er der ingen tvivl: Vi bor alle i vores klasse, ligesom vi bor i vores sprog. Klasse handler om kamp, om skam og fortrængninger, om psykologi og sociologi, om os selv i forhold til de andre, og ikke mindst om vores ophav, der bliver ved med at leve videre i os, ligegyldigt hvor meget vi forsøger at slippe væk fra det. 
 
Denne aften skal vi dykke ned i nobelprisvinderen Annie Ernauxs sociale selvbiografier, kigge nærmere på Édouard Louis overvejelser om forholdet mellem kultur, seksualitet og socialt ophav, samt diskutere, hvad forfattere som Glenn Bech og Yahya Hassan kan fortælle os, om hvad klasse er, og ikke er, i Danmark i dag. For vi forstår ikke samfundet, hvis ikke vi forstår, hvordan samfundet også finder sted i os selv.

Om foredragsholderen

Matthias Dressler-Bredsdorff er cand.mag. i litteraturvidenskab, kritiker ved Politiken og forhenværende lektor på Sorbonne i Paris. Han har boet i Frankrig fra 2014-2021.

Gratis adgang for unge under 25 år.