Dansk landskab

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
65 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Litteratur

På rundtur med Danske Digterruter

Mandag 10. oktober
I maj måned åbnede Inger Christensen-digterruten i Vejle. Kom og vær med, når Johs. Nørregaard Frandsen, professor emeritus og leder af Danske Digterruter, fortæller om de forskellige digterruter og laver nedslag i nogle af forfatterskaberne - selvfølgelig med særligt fokus på Inger Christensen.

Johs. Nørregaard Frandsen er idémanden bag Danske Digterruter, som er en fantastisk måde at opleve den danske natur på gennem litteraturen. Der findes bl.a. ruter om H.C. Andersen, Agnes, Henningsen, Martin A. Hansen, Kaj Munk, Tove Ditlevsen, Jeppe Aakjær og selvfølgelig Vejles Inger Christensen. 

En digterrute repræsenterer den inspiration, der ligger bag forfatterens værk og virke. Digtningen har været med til at forme det landskab og den natur, som vi sanser. De danske digterruter inviterer dig ud i landskabet og ind i litteraturen på en ny måde, hvor du kan gå på opdagelse i naturen og fordybe dig i mødet med Danmarks store fortællere.

Til foredraget vil Johs. Nørregaard Frandsen fortælle om idéen bag og det store arbejde med at få lavet ruterne, og så vil han også lave punktnedslag i nogle af de fantastiske forfatterskaber, som er med i de danske digterruter.

Om foredragsholderen

Johs. Nørregaard Frandsen er oprindeligt landmandsuddannet, men skiftede retning og blev student og siden cand. mag i Nordisk litteratur. Siden 1984 har han været ansat ved Syddansk Universitet og er i dag professor i litteratur- og kulturvidenskaber samt leder af universitetets H.C. Andersen Center.

Læs mere om Danske Digterruter.