Portræt af Beethoven

Om dette arrangement

Tid
16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Musik

Beethoven 250: Koncert med klaversonater X

Lørdag 29. oktober
Kom og hør fremragende klavermusik af Beethoven, når pianist Frode Stengaard giver koncert i forbindelse med Beethoven 250 - musikfestivalen der fejrer at det er 250 år siden, at den tyske komponist og pianist Ludwig van Beethoven blev født.

Selvom det ikke er alle, der er til klassisk musik, så er vi alligevel mange, der kender til titler som Für Elise, Skæbnesymfonien og Måneskinssonaten. Og det til trods for, at værkerne er over 200 år gamle i dag.

Ludwig van Beethoven regnes for at være en af de allerstørste skikkelser inden for klassisk musik. Derfor hylder Vejle Kommune ham med festivalen Beethoven 250, der over hele året fylder byen med Beethovens musik

Frode Stengaard, dansk pianist og organist, er født i 1948 og uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus hos Bengt Johnsson, Georg Vasarhelyi og Georg Fjelrad. Efter videregående studier i Paris debuterede han på både orgel og klaver, og hans musikalske udfoldelser har siden da været præget af stor mangfoldighed: koncerter som solist, kammermusiker og akkompagnatør, klaverduo med pianisten Erik Kaltoft, tilbagevendende solist ved festivaler for ny musik, pianist ved Århus Symfoniorkester, organist ved Slotskirken i Skanderborg og docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Frode Stengaard er kendt som en betydelig og frygtløs udøver af værker fra de musikalske grænseområder, men bevarer alligevel en stærk tilknytning til det etablerede repertoire.
 
I de senere år har han beskæftiget sig intenst med Beethovens klaversonater, og det kulminerede i 2016-18, hvor han som sandsynligvis den eneste pianist herhjemme nogensinde præsterede en samlet opførsel af de 32 sonater, fordelt på ni koncerter, spillet i kronologisk rækkefølge, hvilket giver en unik mulighed for at placere dem i samtiden, både historisk og i forhold til Beethovens øvrige værker.

Program
Sonate nr. 30 i E-dur, opus 109
Sonate nr. 31 i As-dur, opus 110
Sonate nr. 32 i c-mol, opus 111

Gratis entré - bare kig forbi.

Læs mere om festivalen og se hele programmet på vejle.dk.

I samarbejde med Beethoven 250.