Portræt af Henrik Engelbrecht
Foto: Mathias Bojesen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
65 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Musik

Fra drukorgie til operahus

Tirsdag 4. april
Tag med operaeksperten og musikformidleren Henrik Engelbrecht på en forrygende tur gennem den danske operahistorie - fra danmarkshistoriens dyreste fest i 1634 og frem til Operaens åbning i 2005.

I 1634 inviterer Christian 4. til danmarkshistoriens dyreste fest – 18 dage med druk og underholdning, bl.a. de første forsøg med opera i landet.

I dette fascinerende foredrag tager Henrik Engelbrecht dig med en tur gennem operahistorien helt fra begyndelsen, og undervejs møder du både sangere, teaterchefer, konger, kapelmestre, komponister, instruktører, ildsjæle og smagsdommere. Du vil se operasangere få fængselsstraf for pjæk, være vidne til slagsmål både på scenen og blandt publikum, og høre eksempler på operasangere på optagelser helt tilbage fra 1890’erne og frem til i dag.

Om foredragsholderen

Henrik Engelbrecht var fra 2010-2015 musikchef i Tivoli, og inden da var han i ti år ansat som operadramaturg på Det Kongelige Teater. Han har også tidligere været studievært og operaredaktør ved DR P2. Nu arbejder han først og fremmest med at formidle opera og klassisk musik til så mange som muligt, bl.a. gennem sine bogudgivelser, foredrag og koncertintroduktioner.

Arrangementet er en del af Operaklubbens forårsprogram, men alle er velkomne.