Jens Peter Madsen og Jørgen Dickmeiss

Om dette arrangement

Tid
15:00
Pris
Gratis
Adresse
Plejecenter Ågården
Majsvænget 74
6040 Egtved
Målgruppe
For voksne
Musik

Husker du? Nordiske toner i musik, sang og fortælling

Fredag 2. september
Peter Madsen og Jørgen Dickmeiss vækker både minderne og nutiden til live med sange, musik og historier - og nordiske gæster.

De fleste af os bliver mere glemsomme med alderen og stadigt flere af os bliver ramt af demens og anden henfald af hukommelse og mentale færdigheder. Men vi kan alle erindre meget mere, end vi tror, særligt det som skete tidligt i vores barndom og ungdom, og det er for de fleste af os forbundet med stor glæde, at genkalde netop de erindringer.

Spillemand Jørgen Dickmesiss (violin, sang, guitar) og historiefortæller Jens Peter Madsen sætter gang i erindringerne med et muntert program af melodier, dansetoner, kendte historier, sanseøvelser og fællessange, og de to har mange gode erfaringer med at optræde for demente, deres pårørende og personale på plejecentre og dagtilbud. Med sig har de to nordisk historiefortællere som gæsteoptrædere.

Anna Lundquist, Sverige, er svensk fortæller og pædagog. Hun  har en særlig plads i hjertet for folkesagn, men skriver også egne  fortællinger. Hun henvender sig til alle aldre, fra babyer til  pensionister, og afholder workshops for skoleelever og voksne. 

Hilde Eskild, Norge, er en af Norges mest erfarne fortællere,  desuden er hun forfatter og lærer. Hilde Eskild har optrådt til festivaler og arrangementer i hele norden, og sammen med  musikere og skuespillere har hun de seneste 20 år spillet en  række skolekoncerter. Hun har skrevet tekster til både revy,  teater og skrevet flere bøger mundtlig fortælling. I 2014 modtog hun prisen som norsk mester i Litteraturformidling.

Arrangementet er for de ældre borgere, de pårørende og personalet på Plejecenter Ågården i Ågård.

Gratis entré. Kaffe/kage kan købes.

Arrangementet er en del af Nordiske Stemmer, præsenteret af Trekantområdets Festuge og Spoken Word Festival, med støtte fra A.P. Møller Fonden.

Trektantområdets festuge logo