Dekorativt billede

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
80 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Viden og videnskab

Klima og katastrofer i Danmarks oldtid

Tirsdag 21. november
Klimaet og miljøet har altid ændret sig på vores planet – i forskellige hastigheder, i forskellige retninger og i forskelligt omfang – og mennesket har gennem tiden konstant skulle forholde sig til forandrede vilkår. Vær med, når professor Felix Riede besøger Folkeuniversitetet og fortæller om fortidens klima og miljø.

Også Danmarks tidligste indbyggere har været påvirket af naturkatastrofer som vulkanudbrud, tsunamier og jordskælv. Noget er hændt lokalt i Danmarks nære periferi, men påvirkninger kunne også skyldes hændelser tusinder af kilometer herfra.

I foredraget ’Klima og katastrofer i Danmarks oldtid’ ser vi på vores nuværende viden om Danmarks klima i oldtiden. Takket være en bred vifte af videnskabelige landvindinger ved vi nu meget mere om fortidens klima og miljø. Disse nye indblik har tydeliggjort, at klimaet og miljøet skal tages alvorligt som drivkræfter i samfundets udvikling – dengang som i dag.

Aftenens foredragsholder er Felix Riede, professor i Forhistorisk Arkæologi ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet.

Entré 80 kr. Betales ved indgangen.
Tilmeld dig til Folkeuniversitetet på mail, fu.vejle@gmail.com, eller sms, 61 78 55 51, senest en uge før arrangementet.

I samabejde med Folkeuniversitetet i Vejle.

Materialer