Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
60 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksen

AFLYST: Dokumentar og debat: Plastik – en trussel mod menneskeheden?

20.01.22
Hvad sker der med vores plastikaffald, og hvordan påvirker plastik egentlig vores helbred? Vær med, når Mette Hoffmann Meyer, CEO i non-profit medieorganisationen The Why Foundation, viser uddrag fra de to dokumentarfilm "Genbrugsmyten", der handler om greenwashing i plastikindustrien og "Mennesket som forsøgskanin" om plastikkens effekt på vores sundhed. Efter visningerne bevares spørgsmål fra publikum.

Siden 1950´erne er forbruget af plastik eksploderet og på trods af et stigende fokus på genanvendelse, klima og miljø fortsætter plastikforbruget med omfattende konsekvenser for miljø og sundhed. Global plastikproduktion vurderes at ville blive fordoblet de næste tyve år, og derfor sætter The Why Foundation med to nye dokumentarfilm fokus på plastikproblematikken og de omfattende konsekvenser for mennesker og miljø. 

Om filmene

Genbrugsmyten undersøger, hvad der i virkeligheden sker med det plastikaffald, vi sender til genbrug, og afslører mafiagrupper og udspekuleret greenwashing. Plastikemballageindustrien har erklæret, at den ved, hvordan man løser problemet: Genbrug. I stigende grad er flasker, kasser og poser stolt stemplet med ordene '100% genanvendelig', da firmaer og brands konkurrerer om at forsikre forbrugerne om, at deres emballagekøb er skyldfrit. Men hvis genbrug virkelig er løsningen, hvorfor producerer verden så mere nyt plastik end nogensinde før? Kan genbrug virkelig være den ultimative greenwash?

Mennesket som forsøgskanin stiller spørgsmålet: Er vi ufrivillige deltagere i et enormt eksperiment, der truer millioner af menneskers helbred - måske endda menneskeheden som sådan? Filmen undersøger, hvorfor vi stadig - og i stigende grad - udsættes for farlige kemikalier gennem vores plastikforbrug, selvom forskere har advaret os om de potentielle negative sundhedseffekter i årtier: nedsat fertilitet hos kvinder og mænd, stigning i brystkræft tilfælde, neuropsykiatriske lidelser som ADHD og faldende IQ.

OBS! Arrangementet er desværre aflyst.