Om dette arrangement

Tid
10:00 - 14:00
Pris
Gratis
Målgruppe
For voksne
Voksen

Bæredygtig mode: fra tøjspild til garderobeglæde

30.10.21
Bæredygtigt hverdagsliv er overskriften for alt, som forfatter, iværksætter og modeblogger Johanne Stenstrup beskæftiger sig med. Vær med, når hun fortæller om, hvordan du kan shoppe mere bæredygtigt og stadig være med på moden, og lær at reparere eller pifte dit gamle tøj op i den efterfølgende tøjreparationsworkshop.

Tøjindustrien er en af de mest forurenende i verden, og i Danmark ligger vi i front, når det kommer til at købe tøj og tekstiler. Alligevel kender de fleste følelsen af, ikke at have noget at tage på, eller hvordan glæden ved et nyt stykke tøj falmer efter første vask.

I dette foredrag kommer Johanne Stenstrup rundt om de forskellige tilgange, der er til at shoppe bæredygtigt, og giver dig en grundlæggende viden om bæredygtige materialer og produktionsforhold.
Foredraget er ikke en dundertale mod tøjindustrien, men en entusiastisk guide til, hvordan du selv kan gøre en positiv forskel gennem dit tøj.

Johanne lægger vægt på den forskel, vi hver især kan gøre som individer, og hvordan vores roller og ansvar spiller sammen med resten af samfundet. Du får også bedre indsigt i dine egne tøjvaner og redskaber til at undgå fejlkøb.

Johanne er bæredygtig modeblogger, foredragsholder, iværksætter og materialenørd. Hun har altid elsket modemagasiner og shoppingture, og i 2014 startede hun Danmarks første bæredygtige modeblog, bedremode.nu.

Reparationsworkshop

Efter foredraget holder Egtvedegnenes Husflidsforening tøjreparationsworkshop, hvor alle er velkomne til at komme med deres tøj og få gode råd og hjælp til småreparationer, til at lægge tøj ind eller ud, eller til at pifte et kedeligt stykke tøj lidt op.

Foredraget er kl. 10-12 efterfulgt af reparationsworkshoppen kl. 12-14.

I samarbejde med Egtvedegnens Husflidsforening