Covid-19 information om arrangementer

Vi følger nøje myndighedernes anvisninger og holder os orienterede om de gældende retningslinjer, så I trygt kan deltage i vores arrangementer. Det betyder bl.a., at vi nedsætter deltagerantallet, sørger for, at der bliver holdt korrekt afstand, har fokus på hygiejne og afspritning og stiller håndsprit og handsker frem til fri afbenyttelse.

Der er krav om mundbind ved vores arrangementer, når du går ind og ud af lokalet eller bevæger dig rundt. Du kan fjerne mundbindet, når du sidder på din plads. Husk, at du selv skal medbringe mundbind.

Vi tilpasser løbende vores arrangementer i forhold til de gældende anbefalinger og retningslinjer, hvilket kan medføre ændringer.

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Place / Room
Salen
Målgruppe
Voksne
Voksen

Beethoven250

17.02.20
Den kendte pianist, programvært og foredragsholder Mathias Hammer fortæller om Beethovens liv og levned og går i dybden med en række af komponistens bedste værker.

En af de største klassiske komponister nogensinde, Ludwig van Beethoven, fylder 250 år i 2020 og bliver i den anledning fejret med ikke mindre end 27 arrangementer i Vejle i festivalen Beethoven250.

I dette foredrag vil Mathias Hammer øse af sit indgående kendskab til Beethoven. En fortælling om Napoleonskrige, ædle frihedsidealer, brysk adfærd, ulykkelig kærlighed - og om en mand, der skrev guddommelig musik på trods af, at han var døv. Mathias vil desuden gå i dybden med en række af Beethovens allerbedste værker, bl.a. Symfoni nr. 9 med det store kor, 'Ode til glæden'.

Mathias Hammer er pianist, musikformidler, radio- og TV-vært på DR. Han er uddannet pianist med debut fra Det Jyske Musikkonservatoriums Solistklasse i 2011.

Siden 2010 har han været tilknyttet DR’s P2 som programvært og præsenterer bl.a. DR SymfoniOrkestrets Torsdagskoncerter for publikum i Koncerthuset og radiolyttere i hele Danmark. Han står bag en række podcast-produktioner om dansk musik, bl.a. om Niels W. Gade og guldalderens musik samt om Carl Nielsen – produktioner der er blevet nomineret til såvel Prix Europa som Prix italia.

Mathias er scenevært og konferencier ved koncerter og festivaler over hele landet og har arbejdet sammen med størstedelen af landets professionelle ensembler og orkestre. Desuden er han flittig foredragsholder inden for musikalske og kulturhistoriske temaer, ligesom han er ambassadør for fællessang og sangforedrag ved arrangementer over hele landet. Siden 2018 har han været medlem af Højskolesangbogsudvalget.

Du kender måske Mathias Hammer fra TV, hvor han bl.a. ses som holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz og optrådte som vært og pianist i Live fra Højskolesangbogen – et 12-timers direkte sangmaraton, der løb af i 2018 og januar 2020.