Om dette arrangement

Tid
19:00 - 19:45
Pris
Gratis
Bibliotek
Hvor
Online
Målgruppe
Voksne
Voksen

Online foredrag: Historiske landkort over Danmark - og Vejle

27.04.21
Gamle landkort er en guldgrube af historisk information. Vær med, når museumsinspektør Peder Dam fra Odense Bys Museer i anledning af Forskningens Døgn fortæller om kortlægningens historie og om, hvordan Vejle og omegn har ændret sig de sidste 150 år.

Historiske kort er en fantastisk visuel kilde til at forstå, hvordan et landskab eller område har udviklet sig over tid. Næsten som en tegneserie kan man på nettet relativt let klikke sig gennem sæt af kort, hvilket kan give et billede af udviklingen de sidste århundreder.
Generelt kan de ældste kort være lidt svære at finde frem og lidt svære at læse, men fra cirka 1870 er der letlæselige kort, som findes lettilgængeligt flere steder på nettet.

Kortene er en guldgrube til at forstå baggrunden for vores landskab og for vores bystrukturer i dag, og I dette foredrag fortæller museumsinspektør Peder Dam om kortlægningens historie mellem cirka 1500 og 2021. Han fremhæve de vigtigste typer af kort, som findes for hele landet, og som er lette at tilgå på nettet og fortælle om, hvordan Vejle og omegn har ændret sig landskabsmæssigt og bymæssigt de sidste cirka 150 år – udelukkende ud fra historiske kort.

Det er gratis at deltage, men husk tilmelding senest den 26. april.
Du vil få tilsendt et link til arrangementet via mail senest to timer før.

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn.