Planlæg dit besøg på Give Bibliotek, Huset

Vi glæder os til dit besøg. Her finder du en række praktiske informationer, som kan være relevante for dig før og under dit besøg på Give Bibliotek, Huset.

Åbningstider

Biblioteket har åbnet alle ugens dage – se hvornår og hvordan her

Find vej til Give Bibliotek, Huset

Adressen er: Rådhusbakken 9, 7323 Give

Ankommer du med offentlig transport, anbefaler vi dig at benytte rejseplanen.dk

Parkeringsforhold 

Der er mulighed for gratis parkering lige ved biblioteket. Skiltene viser hvor.

Garderobe og opbevaring 

Biblioteket har en garderobe i kælderen ved foredragssalen.

Toiletter 

Der er toiletter i fordelingsgangene både i stueetagen, på 1. og 2. sal. Der er ligeledes et handicaptoilet ved siden af salen.

Puslefaciliteter findes på toilettet ved Minibib på 1. sal.

Mad og drikke 

Du er velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på biblioteket.

Besøg af de mindste 

Inde i vores Minibib finder du et legeområde og et toilet med puslefaciliteter. Du er altid velkommen til at henvende dig til personalet, hvis du har spørgsmål til vores faciliteter eller tilbud til børnefamilier.

Dyr  

Førerhunde og servicehunde er velkomne på Vejle Bibliotekerne. Derudover er det normalt ikke tilladt at medbringe dyr på biblioteket.

Særlige behov og tilgængelighed

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente tid.

Adgang og elevatorer

På Give Bibliotek er der adgang direkte fra gadeplan. Ved hovedindgangen og indgangen i kælderen er der automatiske skydedøre. Ved hovedindgangen kan der være udfordringer ved brug af kortlæser når du kommer i kørestol udenfor betjent åbningstid. Vi arbejder på at løse problemet.

I bibliotekets selvbetjente åbningstid skal du bruge dit Sundhedskort til at åbne dørene. Kortlæserne er placeret ved indgangene til biblioteket i 95-100 cm højde. Du skal være tilmeldt som låner for at få adgang.

Vi har elevator til kælder, 1. og 2.sal sal fra vores fordelingsgang i stueetagen. Elevatoren fører dels op til vores mødelokaler på 2. sal dels til foredragssalen i kælderen, hvor der findes et handicapvenligt toilet. Elevatoren kan betjenes fra kørestol.

Læs mere om, hvordan du booker et mødelokale her

Alle vores trapper er med gelænder.

Sidde- og arbejdspladser

Vi tilstræber at have mange forskellige typer af møbler i vores biblioteksindretning, så der er mulighed for at hvile, sidde blødt, hårdt, højt, lavt, med eller uden armlæn, ved eller uden borde, afslappet, alene eller flere sammen.

  • Alle udlåns-, og afleveringsautomater har hæve/sænke-funktion
  • Vi har siddepladser i almindelig siddehøjde, samt cafestole og højborde.
  • Lån af computer: Vi har pc’er i almindelig siddehøjde ved borde, samt stående pc’er fordelt rundt omkring i biblioteket.

Arrangementer

Hvis du er til et arrangement og har brug for at trække dig, er du altid velkommen til det. Vi afholder mange arrangementer i vores foredragssal i kælderen. Her er der er nem adgang og god plads til fx kørestole. Har du brug for at have en ledsager med, gør vi plads til det.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement. Se vores kommende arrangementer her

Teleslynge

Vi har pt. desværre ikke mulighed for at tilbyde teleslynge i Huset, Give.

Usynlige handicap – få udleveret en solsikkesnor

Ikke alle handicaps kan ses. Har du et usynligt handicap eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor ved dit besøg på biblioteket.

Solsikkesnoren viser os, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller anden hjælp. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål på Vejle Bibliotek, i kommunes kulturhuse i Børkop, Egtved, Jelling og Give samt i Biblioteksbussen.

Læs mere om Solsikkesnoren.

Har du svært ved at læse?

Hvis du har svært ved at læse – eller vil du vide mere om fx ordblindhed - har vi samlet nogle nyttige links til dig. Du er også velkommen til at spørge personalet.

Læs mere her. https://vejlebib.dk/tilbud/brug-biblioteket/letbib

Hjælpemidler til rådighed i biblioteket 

  • Solsikkesnore