Planlæg dit besøg på Vejle Bibliotek

Vi glæder os til dit besøg. Her finder du en række praktiske informationer, som kan være relevante for dig før og under dit besøg på Vejle Bibliotek.

Åbningstider

Biblioteket har åbnet alle ugens dage – se hvornår og hvordan her

Find vej til Vejle Bibliotek

Adressen er: Willy Sørensens Plads 1, 7100 Vejle

Ankommer du med offentlig transport, anbefaler vi dig at benytte rejseplanen.dk

Parkeringsforhold 

Der er tre muligheder for gratis parkering med p-skive i nærheden af biblioteket. Skiltene viser hvor.

 • P-pladsen foran biblioteket.
  Her er der 1 times parkering i de to rækker tættest på biblioteket og 3 timers parkering på resten af pladsen. Det gælder fra kl. 9-17 alle dage.
 • P Vest (Vestre Engvej 57) mellem DGI-Huset og Rosborg Gymnasium.
  Her er der 3 timers parkering fra kl. 7-17 på hverdage og fri parkering lørdag/søndag.
 • P Nord ved rundkørslen på Vestre Engvej over for Sundhedshuset.
  Her er der 4 timers parkering fra kl. 7-17 på hverdage og fri parkering lørdag/søndag.

Deltager du i et vores kurser eller arrangementer, som varer længere end 3-4 timer, kan du få udleveret en p-billet hos personalet i forhallen.

Se også Vejle Kommunes regler for handicapparkering

Vis parkeringsoversigten som pdf.
 

Garderobe og opbevaring 

Biblioteket har opbevaringsskabe med lås i Studiezonen på første sal. Børnebiblioteket har en særskilt garderobe til de mindste gæster i bibliotekets forhal.

Toiletter 

Der er toiletter i stueplan mellem forhallen og børnebiblioteket, og på første sal ved vores mødelokaler og foredragssal.

Der er adgang til et handicapvenligt toilet i kælderen via elevator. Elevatoren finder du i stueplan ved opgangen til mødelokalerne. Toilettet er kun tilgængeligt i vores betjente åbningstid https://vejlebib.dk/biblioteker og i forbindelse med arrangementer. Elevatorens dør åbner udad og kræver en fri hånd. Tilkald eventuelt personale for assistance.

Der findes puslefaciliteter på herre- og dametoiletterne både i stueetagen og på første sal.

Mad og drikke 

Du er velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på biblioteket. Vi har en vandautomat til fri afbenyttelse samt en kaffeautomat, hvor du kan købe forskellige typer kaffe. Betaling foregår med MobilePay.

Du kan købe mad og drikke i cafeen i DGI Huset over for biblioteket.

Besøg af de mindste 

I forhallen har vi garderobe til børnenes tøj. Inde på børnebiblioteket finder du et legeområde og et madpakkerum. Du finder ”indkøbsvogne” med barnesæde i forhallen.

Du er altid velkommen til at henvende dig til personalet, hvis du har spørgsmål til vores faciliteter eller tilbud til børnefamilier.

Dyr  

Førerhunde og servicehunde er velkomne på Vejle Bibliotekerne. Derudover er det normalt ikke tilladt at medbringe dyr på biblioteket.

Særlige behov og tilgængelighed

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente tid.

Adgang og elevatorer

På Vejle Bibliotek er der adgang direkte fra gadeplan. Ved hovedindgangen er der automatiske skydedøre.

I bibliotekets selvbetjente åbningstid skal du bruge dit Sundhedskort til at åbne dørene. Kortlæserne er placeret ved indgangene til biblioteket i 95-100 cm højde. Du skal være tilmeldt som låner for at få adgang.

Vi har elevator til første sal fra vores mødeindgang i stueetagen. Elevatoren fører dels op til vores mødelokaler og foredragssal samt studiezone på første sal, dels til kælderen, hvor der findes handicapvenligt toilet. Elevatorens dør åbner ud af og kræver en fri hånd. Tilkald eventuelt personalet for assistance.

Læs mere om, hvordan du booker et mødelokale her

Alle vores trapper er med gelænder. Hovedveje i biblioteket er min. 130 cm brede. Gulvene har fast belægning uden hældning.

Sidde- og arbejdspladser

Vi tilstræber at have mange forskellige typer af møbler i vores biblioteksindretning, så der er mulighed for at hvile, sidde blødt, hårdt, højt, lavt, med eller uden armlæn, ved eller uden borde, afslappet, alene eller flere sammen.

 • Udlåns- og afleveringsautomaten tættest ved vinduerne ud mod haven har hæve/sænke-funktion.
 • Vi har siddepladser i almindelig siddehøjde, samt cafestole og højborde.
 • Lån af computer: Vi har pc’er i almindelig siddehøjde ved borde, samt stående pc’er fordelt rundt omkring i biblioteket.

Arrangementer

Hvis du er til et arrangement og har brug for at trække dig, er du altid velkommen til det. Vi afholder mange arrangementer i vores foredragssal på første sal. Her er der er nem adgang og god plads til fx kørestole. Har du brug for at have en ledsager med, gør vi plads til det.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement. Se vores kommende arrangementer her

Teleslynge

På Vejle Bibliotek har vi i vores foredragssal et teleslyngeanlæg til hørehæmmede i. I foredragssalen skilter vi med, hvor du opnår bedst dækning.

Usynlige handicap – få udleveret en solsikkesnor

Ikke alle handicaps kan ses. Har du et usynligt handicap eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor ved dit besøg på biblioteket.

Solsikkesnoren viser os, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller anden hjælp. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål på Vejle Bibliotek, i kommunes kulturhuse i Børkop, Egtved, Jelling og Give samt i Biblioteksbussen.

Læs mere om Solsikkesnoren.

Har du svært ved at læse?

Hvis du har svært ved at læse – eller vil du vide mere om fx ordblindhed - har vi samlet nogle nyttige links til dig. Du er også velkommen til at spørge personalet.

Læs mere her. https://vejlebib.dk/tilbud/brug-biblioteket/letbib

Hjælpemidler til rådighed i biblioteket 

 • Indkøbskurve og indkøbsvogne med barnesæde til benyttelse i biblioteket 
 • Solsikkesnore
 • Teleslynger