eReolen logo

eReolen

Adgang
hjemmefra
På eReolen hjemmeside er der adgang til tusindvis af e-bøger og netlydbøger.

På eReolen kan du som låner på Vejle Bibliotekerne få adgang til masser af gode læse- og lytteoplevelser.

Her finder du masser af gode e-bøger til både børn, unge og voksne. Du kan streame dem på din tablet, smarthpone eller computer. Skal du have bogen med dig, skal du benytte eReolens app, som du kan hente i App Store eller Google Play.

OBS: Der er også direkte adgang til at finde e-bøgerne og lydbøgerne på eReolen med søgefeltet her på hjemmesiden.

Du kan låne 6 e-bøger og 6 lydbøger om måneden. Før du kan låne skal du være oprettet som låner på Vejle Bibliotekerne, og så skal du være bosat i Vejle Kommune.

Langt de fleste titler er umiddelbart tilgængelige, men på nogle af e-bøgerne er der udlånsbegrænsninger. I de tilfælde kan du risikere at skulle oprette en reservation.

Reservation
Hvis en titlen ikke er ledig for udlån, vises en reservationsknap i stedet for en låneknap. De titler, der kræver reservering, er markeret med orange i søgeresultaterne, mens titler, der er ledige til udlån, markeres med grønt.

Det er muligt at reservere 3 titler ad gangen. Du kan få overblik over dine reserverede titler på ”Min side”/”Mine lån,” hvor det også er muligt at holde øje med, hvor mange dage der resterer, inden titlen bliver ledig til udlån. Herfra er det også muligt at slette en reservering. Første gang du laver en reservation på hjemmesiden eller i app’en, skal du opgive dine kontaktoplysninger. Når en reserveret titel er blevet ledig til udlån, får du besked om dette via SMS og mail. Når en titel meldes ledig til udlån, skal du låne den indenfor 48 timer efter, at den er blevet ledig, ellers bortfalder din mulighed for at låne titlen.

Stream og download
På eReolen.dk kan du streame e-bøger og lydbøger. Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens app til iOS og Android. Det er ikke muligt at downloade til Windows tablets og smartphones. Det er heller ikke muligt at downloade til PC eller Mac.

Se hvordan du bruger eReolen på eKurser.nu

Kort om Apps
Din Android smartphone eller tablet skal understøtte minimum version 4.4 for at få det fulde udbytte af eReolens app. For brugere, der benytter enheder med styresystemer lavere end 4.4 og oplever problemer med app'en, anbefaler vi, at man anvender eReolens nye hjemmeside, der giver mulighed for streaming.

Du kan se en vejledning til eReolens Android app her

Sådan ser du dine tidligere lån.
 

Tekniske ændringer 2015
I forbindelse med lancering af ny website blev flere forældede løsninger til download udfaset i 2015. Det drejede sig om software til PC og MAC på eReolen, eReolens gamle apps og offline lytning via MP3. eReolens apps til iOS og Android er nu de services, der giver mulighed for download af e-bøger og lydbøger.

Windows og e-bogslæsere
eReolen understøtter desværre ikke brug af Windows-smartphones eller tablets og yder derfor heller ikke support på dem.

eReolen.dk er overgået til en streamingbaseret løsning, og den nye beskyttelse af ebogsfilerne forudsætter, at offline læsning sker igennem en app eller et program, som ikke kan udvikles til ebogslæsere.

Læs mere om de tekniske krav her.