Mediestream logo

Mediestream

Adgang
kun på biblioteket
Søg i Det Kgl. Biblioteks mediesamlinger. Der er forskel på hvad du har adgang til alt efter hvor du befinder dig. Det du har adgang til hjemmefra og fra biblioteket er AVISER.

Listen over samtlige digitaliserede aviser findes her. Du kan læse alt der er mere end 100 år gammelt direkte på skærmen hjemmefra og på biblioteket og du kan få henvisninger til hvor du finder artiklerne i nyere aviser.

Vejle Amts Folkeblad er søgbar fra 1865-2009 og du kan læse alle der er over 100 år gamle online. De fysiske aviser findes i kælderen på Vejle Bibliotek fra de første og helt frem til i dag. Kom i den betjente åbningstid og medbring evt. et kamera så er du velkommen til forsigtigt at benytte aviserne.

Generelt gælder det at aviser udgivet efter 31. december 1918 kan man søge i hjemmefra, men for at kunne læse i dem skal man møde op på en af de tre pligtafleveringsinstitutioner – Det Kgl. Bibliotek Århus, Det Kongelige Bibliotek eller Det Danske Filminstitut.

Vejle Bibliotekerne abonnerer på Mediestream Folkebibliotek der indeholder nogle nyere aviser som du automatisk får adgang til når du befinder dig på et af Vejle Bibliotekerne og søger via Mediastream. Mediestream Folkebibliotek indeholder 5 mio. avissider fra tidsperioden 1918 til 2001. Det er aviser, der ikke længere eksisterer. Listen over nyere aviser findes her.

Læs mere om hvordan du må bruge avisernes indhold til her

Du finder mere om digitaliseringen af danske aviser på Det Kgl. Biblioteks hjemmeside.

Se hvordan du bruger Mediesteam på eKurser.nu