Cavlingstatuetten. Foto: Jonas Pryner
Foto: Jonas Pryner

Cavlingprisen 2022 - Ukraine, MeToo, omskæring eller efterretningstjenesten

Det må være svært at være jury ved Cavlingprisen. For de fire nominerede projekter er alle ædle og vigtige journalistiske projekter.

De fire nominerede projekter

 • Frederik Hugo Ledegaard Thim fra DR Dokumentar for podcastserien ”Det levende bevis”
  Thim er nomineret for sin podcastserie “Det levende bevis”, som fortæller historien om to søstre, hvis forældre ved tre retsinstanser er blevet idømt og afsonet fængselsstraf, for at have fået deres døtre omskåret. Igennem syv afsnit sandsynliggør Ledegaard Thim, at der er tale om et justitsmord.
   

 • Mathilde Kimer fra DR for hendes dækning af krigen i Ukraine
  Gennem en stribe korte og længere tv-indslag fortæller Mathilde Kimer med indsigt, nærvær og følelse, hvad der sker, når et land og et folk rives midt over, og alt det, der har været et hjem, pludselig bliver en slagmark. 
   

 • Jens Beck Nielsen, Lars Nørgaard Pedersen og Jens Anton Bjørnager fra Berlingske Tidende for dækning af FE-sagen
  De tre journalister har afsløret, at der i sigtelserne mod den tidligere FE-chef bl.a. indgår samtaler med familie og pårørende, som umiddelbart kan virke tilforladelige. De har også fortalt, at en række partiledere har fået beskrevet Lars Findsen som en person, der både stjæler cykler og har et sexliv, der er så opsigtsvækkende, at myndighederne følte sig nødsaget til at informere førende politikere om det.
   

 • Line Ritz, Ole Tornbjerg, Nils Giversen og Thea Pedersen fra Impact TV, Laura Friis Wang på avisen Information og Signe Daugbjerg fra TV2 for ”MeToo: Sexisme Bag Skærmen”
  Med et stort antal kilder har de formået at dokumentere et arbejdsmiljø, der var præget af magtmisbrug og overgreb. Historien fortælles gennem kilder, der beretter om forløb, de oplever som uhyre skamfyldte - uanset om de selv var ofre eller undlod at gribe ind.

 

Læs om alle nominerede projekter til Cavlingprisen 2022 på Journalistforbundet.

Vær med, når vinderen bliver offentliggjort

Vinderen bliver offentliggjort fredag den 6. januar klokken 15 i Arbejdermuseet i København. Alle er velkomne til at kigge forbi.

Læs nogle af de tidligere vindere og nominerede nedenfor

Materialer