Det amerikanske flag

Det splittede USA

Da Joe Biden den 20. januar 2021 indtog præsidentembedet efter Donald Trump, kom han til at stå i spidsen for en splittet befolkning. Biden overtog et USA, hvis sammenhængskraft var truet, og hvor stærke interesser bevidst modarbejdede forsoning.

Præsidentvalget efterlod et USA, hvor splittelsen var større og mere åbenlys end nogensinde. Et eklatant eksempel på splittelsen så man, da tilhængere af den afgående præsident, Donald Trump, tiltvang sig adgang til kongressen i Washington DC. 

Herunder har vi samlet en stribe bøger, der giver mulighed for at dykke ned i en række kvalificerede bud på situationen i USA efter præsidentvalget set fra forskellige vinkler og med forskelligt fokus, men alle sammen relevante, hvis man vil forsøge at forstå det amerikanske samfund og få en fornemmelse af, hvor det bevæger sig hen.

Vil du gerne længere ind bag mediernes vinkling og få en dybere forståelse af tidsånden og amerikanske familiers vilkår, så har Lone Ulvbjerg også samlet en række tankevækkende engelske fagbøger på eReolen Global, som måske kan gøre dig lidt klogere på, hvad der gik galt.

Du finder Lones liste her på eReolen:
https://ereolen.dk/tema/den-amerikanske-droem-i-krise

God læselyst!

 

Materialer