Giv en cykel plakat

Har du en cykel, som du ikke længere bruger? Så glæd en ukrainer med den

Med henblik på at give nyankomne ukrainere en god start på deres nye hverdag i Danmark, iværksatte transportminister Trine Bramsen den 11. marts i samarbejde med Cyklistforbundet initiativet Givencykel.dk, der skal hjælpe ukrainerne med at bevæge sig frit omkring. Nemlig ved hjælp af pedalkraft.

Med initiativet blev danskerne opfordret til at donere deres brugte cykler til ukrainske flygtninge via hjemmesiden givencykel.dk

Lokale afdelinger i Cyklistforbundet og frivillige har fungeret som "cykelformidlere" og sørget for at matche donerede cykler med deres nye ejere.

Ordningen er populær. Over 1000 cykler er allerede doneret til ukrainske flygtninge, men efterspørgslen er endnu større. Der er cirka 1700 ukrainere, der har meldt sig til ordningen, der endnu ikke kan få en cykel.

Så opfordringen er stadig:
Donér en cykel eller meld dig som frivillig lokal cykelformidler, og vær med til at hjælpe de ukrainske flygtninge godt ind i den nye tilværelse, den danske cykelkultur og den nye hverdag, de nu får.

- Det er stærkt at opleve den imødekommenhed, der er rundt om i hele landet, når det gælder modtagelsen af ukrainere. Danmark er et cykelland og derfor er initiativet med hjælp til at komme op på cyklen vigtigt. Det vil give mange af de nyankomne bevægelsesfrihed og sikre, at de bliver del af vigtige fællesskaber, siger Trine Bramsen.

Fakta

På hjemmesiden www.givencykel.dk kan du donere dine egne, brugte og brugbare cykler til ukrainske flygtninge. Her kan du også holde øje med, om der mangler cykler i dit nærområde.

Det vil også være på den hjemmeside, at ukrainerne kan tilmelde sig for at modtage en cykel.