Collage med billeder fra anlægning af have

De første spadestik er taget til bibliotekets biodiversitetshave

08.04.22
Biblioteket får sin helt egen biodiversitetshave, der kommer til at summe af liv og samtidig vil understøtte læring og fællesskaber. Arbejdet med at etablere haven er nu godt i gang, og de første beboere er allerede flyttet ind.

En del af klimaindsatsen i Vejle Kommune består i at bidrage til grønnere udearealer, og i Kultur- og Idrætsudvalget har man et særligt ønske om mere vild natur og biodiversitet på den ellers golde græsplæne foran Vejle Bibliotek.

Med etableringen af biodiversitetshaven ønsker vi dels at udnytte det store formidlingspotentiale, som bibliotekets udearealer har, og dels at indbyde til nye partnerskaber i og omkring haven samt understøtte eksisterende og nye fællesskaber. 

Helt konkret betyder det, at haven bliver anlagt så den bedst muligt fremmer biodiversiteten på græsarealet og giver den omkringliggende natur bedre muligheder. Desuden bliver det i haven muligt at formidle viden om biodiversitet på et tilgængeligt plan, hvor alle kan være med. Havens forskellige områder skal inspirere borgerne til, hvad de selv kan gøre hjemme i deres egne haver - uanset om haven er stor eller lille.

De første spadestik er taget her i starten af april, og snart følger frø og planter, som i løbet af forår og sommer vil forvandle bibliotekets græsplæne til en vild biodiversitetshave med blomstereng, sommerfuglebed, bakker, træstammer, kvasbunker, vandhuller, krible-krable måtter, insekthotel, sten og ikkemindst en stor legeedderkop i træ, som især vil begejstre de yngste borgere. 

Vejle Kommune deltager i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

Læs mere om "Vilde Vejle" på vejle.dk.

Herunder har vi samlet herlige bøger om krible krable-dyr. Der er både gode billebøger til de yngste og fagbøger og til de største.

Lyt også til naturformidler Anders Kofoeds podcast hvor han går på opdagelse i græsplænens vilde slette fuld af insekter

Materialer