Indgangen til Vejle Bibliotek

Praktikanten fortæller: En uge i praktik på Vejle Bibliotek

14.10.22
Sake går i 8. klasse, er oprindeligt fra Holland og har kun boet i Danmark i tre år. I denne uge har vi haft Sake i praktik her på biblioteket, og vi har lokket ham til at skrive lidt om sine oplevelser i løbet af ugen. Læs med her.

"Jeg har været i praktik ved Vejle Bibliotek, og det synes jeg var meget interessant og mega sjov at lære nye mennesker at kende.

Den første dag blev jeg taget imod af Katrine, som var min kontaktperson. Hun viste mig rundt og derefter skulle jeg i gang ved børnebiblioteket hvor jeg skulle sætte bøger på plads, finde bøger som var bestilt og gør det lidt rent på hylderne, og så havde jeg fri efter jeg spiste frokost.

Næste dag blev jeg sat i gang til at hjælpe Jonna med at sætte bøger på plads, for der var nemlig bogsalg. Jeg synes det var fedt at hjælpe hende for der var meget at hjælpe med. Derefter var jeg med til fælles læsning med Else, det synes jeg var meget sjov fordi ældre mennesker skulle også være med, og så snakket vi bare om hvad Else læste. Til sidst skulle jeg skrive til hjemmesiden, men det gjorde jeg bare selv.

Onsdag skulle jeg først møde op kl. 10.00 og så skulle jeg arbejde nede i kælderen og hjælpe Susan med at lægge sedler på bøger som skulle så blive transporteret i en kasse. Det var meget standard men stadig sjov, for jeg skulle skanne en bog sådan at der kom en kvittering ud, og et papir som jeg skulle folde indtil der stod hvem afsenderen og modtageren var og så skulle jeg lægge den i en ny kasse. Til sidst skulle jeg stå ned i forhallen sammen med Jan og Birgitte: Vi snakket meget, og når det var en der havde brug for hjælp så kigget jeg med for at se hvordan de gjorde.

Torsdag skulle jeg hjælpe med at rydde bogsalg op, det skulle jeg gøre sammen med Klaus og Mikkel. Vi skulle flytte alle tomme og fyldte kasser ned i kælderen og det blev vi ret hurtig færdig med, så resten af tiden puttede jeg bøger ind i “Solvej” (afleveringsautomaten). Efter frokost måtte jeg køre med i bogbussen sammen med Kim og Katrine. Jeg kørte kun med til Gulkrog, så skulle jeg hop af fordi det var det eneste stop der var tæt på hjem.

På den sidste dag havde jeg taget kage med fordi alle var så hjælpsomme, så jeg ville give den noget som tak, fordi jeg måtte være her, fordi det var mega sjov."