Portræt af Karen Skovbjerg

3 hurtige - med Karen Skovbjerg

25.03.22
Mandag den 28. marts besøger forfatter Karen Skovbjerg Egtved Bibliotek for at fortælle om sin fremragende bog "Kysset". I den forbindelse har vi stillet hende tre spørgsmål om, hvad hun egentlig selv læser.

Hvilken var din barndoms bedste bog?
Eventyret om Tornerose. Først læste min mor højt, og snart læste jeg selv om Tornerose, der vækkes til live af prinsens kys. Også i forsamlingshuset holdt sanglegen liv i eventyrets kamp mellem det onde og det gode, feens forbandelse, Torneroses død og prinsens magiske, livgivende kys.

Hvilken er din yndlingsbog i de hele taget?
"Krigen har ikke et kvindeligt ansigt" af Svetlana Aleksijevitj er en stærkt bevægende og desværre frygtelig aktuel bog. Her står det klart, at forestillingen om kysset som livgivende ikke er forbeholdt eventyrets prins og prinsesse. 
Konstant konfronteret med døden udtrykker mange blandt bogens sammenflettede vidnesbyrd en oplevelse af kysset som et eksistentielt udtryk for kærlighed, ikke bare til hinanden, men til selve livet. Det sker for Tamara Stepanovna Umnjagina på slagmarken ved Stalingrad. Som en af mange martrede stemmer fortæller hun, hvordan soldaterne efter dagens slag kysser hinanden fordi, de er i live. Og når hun som sanitetssoldat sidder ved en af de faldne, er kysset hendes sidste afmægtige tegn på omsorg - som et livets kærtegn - fra den levende til den døde.
  
Hvad læser du lige nu?
"Alt dette kunne du få" af Josefine klougart. Konfronteret med en fars død fortæller en datter om døden som forlægget for alt det i et liv, der ikke bliver som man havde forestillet sig det. Det er en smuk og lyrisk bog, gennemstrømmet af en dyb glæde ved livet.

Mød Karen Skovbjerg i Egtved

Mandag den 28. marts kl. 16-17.30 kan du møde Karen Skovbjerg på Egtved Bibliotek og høre hende fortælle om sin bog "Kysset" - en bog med masser af sjove, rørende, smukke, spektakulære og grumme eksempler på kys.
Læs mere om arrangementet og bestil billet.

Materialer