Foto af tablet med Birgitte Possings bog Argumenter imod kvinder

Argumenter imod kvinder

20.12.20
”Argumenter imod kvinder” er titlen på den bog, som dr.phil. og historiker Birgitte Possing udsendte for et par år siden.

Bogen har nu fået Rosenkjærprisen 2020, og derfor vil jeg gerne trække bogen frem igen og give den et par ord med på vejen.

Birgitte Possing har gravet sig igennem masser af arkivmateriale, og hun har skrevet en bog, der er fagligt velfunderet og i høj grad læseværdig. Bogen indeholder citater fra bøger, blade, aviser, radio og TV fra demokratiets indførelse i Danmark i 1848 og frem til 2018.

Citater, der alle argumenterer mod kvinders evner og kvinders rettigheder. Bogen er meget veloplagt i sin behandling af emnet, på samme tid underholdende og skræmmende.

Hun synliggøre de mange latterlige, sjove og grumme argumenter mod kvinder ved masser af eksempler.
Her er bl.a. et fra fagbevægelsen, hvor hovedbestyrelsesmedlem Poul Erik Skov Christensen advarede mod at stemme på Lizette Risgaard:
»Hendes erfaring er ikke på omgangshøjde med vores andres. Og det er jo alvorlige ting, vi diskuterer.«
Som bekendt blev Risgaard valgt, og hun viste efterfølgende, at hendes erfaring med magt absolut var på omgangshøjde ved at fyre hele det lag af mænd, der havde modarbejdet hendes opstigning i årevis.

Ifølge Possing går det ikke automatisk i den rigtige retning med kvinders rettigheder. Det er til stadighed noget, der skal kæmpes for.

Bogen udkom for 2 år siden, men den taler jo lige ned i den samtale om meToo, der omsider er kommet i gang i Danmark.

På ereolen.dk kan du låne lydbogen, som Birgitte Possing selv har indlæst, og du kan også låne ebogen.

Her kan du læse mere om Rosenkjærprisen og de tidligere modtagere.

 

Materialer