Bogcafé XL: Jonathans anbefalinger

13.03.23
Gik du glip af vores anbefalinger til Bogcafé XL i januar? Sidste halvdel af januar tog nogle af vores allerskarpeste formidlere rundt på vores biblioteker for at fortælle om en masse gode bøger og i den kommende tid vil vi dele nogle af anbefalingerne her på hjemmesiden. Her får i Jonathans anbefalinger:

Stilheden af Don DeLillo

En ultrakort roman, skrevet næsten som et teaterstykke. Fem mennesker i en stue. De er klar til at se superbowl, da forbindelsen til fjernsynet pludselig forsvinder. Er det strømsvigt, er det russerne? Er det terror, er det tredje verdenskrig? Hvad gør vi mennesker, når den teknologi, vi hele tiden benytter, forsvinder?

Når vi ikke længere forstår verden af Benjamín Labatut

Hvad er op og ned i verden? Hvilke excentriske (galninge?) har i det 20’ende århundrede formet den verden vi i dag lever i uden at forstå, hvordan den helt hænger sammen? En underlig hybridfortælling som intet andet, du nogensinde har læst.  

Pachinko af Min Jin Lee

Slægtsroman fra Korea og Japan. Vi følger Sunja og hendes familie fra en fattig fiskerby i Korea i 1911, op gennem det 20’ende århundrede. Som immigrant i Japan; som minoritet under blandt andet en verdenskrig og frem til 1989. Bliver børnene koreanske eller japanske? Hvor meget af sin identitet kan man beholde, når alt bliver taget fra én?

Jacob de Zoets tusind efterår af David Mitchell

På en hollandsk handelsstation i Nagasaki, Japan i 1799 udspiller der sig storpolitiske dramaer. For kan Japan tage del i den fremadstormende, globaliserede verden uden at miste sin kultur og sjæl til kolonimagterne? Vi følger Jacob de Zoet, en hollandsk rejsende, der finder ud af, at Japan måske ikke bare er et springbræt til rigdom, et vejbump mod en bedre tilværelse i Holland. Måske er hans oplevelser på handelsstationen i Nagasaki og de mennesker han møder faktisk definerende for resten af hans liv.

Grænsen af Erika Fatland

Rejseskildring fra 259 dage gennem alle lande, der har en fælles grænse med Rusland. Hvordan påvirker dette naboskab hverdagen, det enkelte liv, samfundet? En fortælling om Rusland, set gennem linsen fra en norsk antropolog, der bruger nabolandene som kikkert.

Materialer