Broderi til kolde vinteraftener

06.01.23
Der er nu intet som at sidde og sysle med håndarbejde på kolde og mørke vinteraftener, og jeg har i den anledning fundet nogle broderibøger frem, som er fulde af farverige og moderne motiver.

For broderi er meget mere end klassiske bordløbere fulde af fugle eller pudebetræk med blomsterbuketter. I løbet af de seneste år er det blevet populært at brodere igen, hvilket vi også kan se på bibliotekets boghylder - og der er også et par kreative broderikurser på vej i det nye år.

’Blackwork: sortsyning’ af Sonia Lucano

Er du nybegynder og vil starte med et enkelt projekt med en enkelt farve broderigarn, eller er du ikke til de store, farverige projekter, så er dette bogen til dig.

Lucano har samlet 50 projekter i denne bog, som både kan broderes som billeder, på viskestykker og forklæder og du kan finde motiver med blomster, bogstaver, geometriske mønstre og meget mere.

’Moderne broderi: på strik og tøj’ af Warunee Bolstad

Er din skønne strikkede trøje blevet lidt kedelig at se på, eller mangler du lidt mere farve på nogle af dine skjorter? Ved hjælp af ganske få materialer, som vandopløselig vlieseline eller stramaj og en god broderiramme, kan du nemt opdatere dit tøj, og udover de 15 broderimønstre kan du også finde et par af Bolstads strikkeopskrifter på f.eks. trøjer og cardigans.

Det er en meget udførlig kreabog med masser af tips til at komme i gang, og den kan varmt anbefales til begynderen, da Bolstad gennemgår en del stingtyper, fortæller hvordan du broderer bestemte motiver og giver en masse gode råd undervejs.

’Grafisk broderi’ af Maria Snare Johnsson

Hvis du er mere til harlekintern, trekanter og firkanter i både pangfarver og de mere afdæmpede sort-hvid motiver, så er det denne bog, som du skal kaste dig over.

I denne bog kan du blandt andet lære, hvordan du laver en pude med zigzagmønster, en taske med fantastiske harlekintern, lakridskonfektmønster eller få idéer til, hvordan du kan tage et ældre motiv og give det en farverig baggrund.

’Punch Needle’ af Arounna Khounnoraj

Hvis du ikke er så meget til at sidde med små tråde og tælle dine sting, så er punch needle metoden måske noget for dig. Her er det en ganske særlig nål med håndtag, som du arbejder med, og du kan både arbejde med garn, stofrester og broderigarn.

Denne engelske bog hjælper dig med at finde ud af hvilket værktøj, det er godt at have og hvor du kan få inspiration, og så er der masser af projekter at gå i gang med hvad enten du vil lave en lille opbevaringskurv, et tæppe til væggen eller en taske.

Denne anbefaling blev bragt i Ugeavisen den 18/12-2022
 

Materialer