Billede af udstilling i bibliotekets forhal

En oplevelse til at skyde 2022 i gang: Lene anbefaler

08.01.22
Bliver du også inspireret til at læse nye bøger, se en ny film eller høre noget andet musik end tidligere, når du hører en god anbefaling?

 I januar måned giver bibliotekets personale deres bud på gode bog-, musik- eller filmoplevelser, som du kan kaste dig over i 2022, og her er det bibliotekar Lene Henriksen, der anbefaler et par rigtig gode romaner:

'Sørgekåben' af Mikkel Frey Damgaard

En rørende og modig fortælling om forfatterens far, der tog sit eget liv, da Mikkel kun var 8 år gammel. Selvmordet sætter dybe spor i forfatterens barndom, men også i voksenlivet, hvor angsten kommer snigende med frygten for at gentage faderens handling. Samtidig bliver der også lukket op for fortielser og løgne i familien i generationer, og vi får en større forståelse for, hvorfor faderen blev, som han gjorde. En hudløs ærlig bog, som er så god at blive klog af.

'Byens spor' af Lars Saabye Christensen

Første bind i Lars Saabye Christensens stort anlagte romanserie om Oslos historie personificeret gennem familien Kristoffersen. Vi kommer via de fire familiemedlemmer forbi mange skæbner, får fine tidsbilleder beskrevet, som alt sammen får os til at fornemme, at vi er en del af livet i det kvarter, hvor forfatteren i øvrigt selv er opvokset. Lars Saabye Christensen skriver så smittende og smukt. En roman, man bare nyder og sluger.

Lene anbefaler også:

  • Naja Marie Aidt: Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage
  • Thomas Boberg: Africana
  • Troels Kløvedal: Alle mine morgener på jorden
  • Merete Pryds Helle: Nora
  • Tarjei Vesaas: Fuglene
  • Bent Haller: Når krigen slutter
  • Per Petterson: Mænd i min situation

Du kan finde flere af vores kollegers gode anbefalinger i udstillingen i forhallen i Vejle.
Vi ses på biblioteket.

Materialer