Teenager læser på græsplæne

Engelske bøger til teenagere

01.07.22
Er din teenager helt vild med at dykke ned i engelske bøger, og mangler I lidt inspiration til, hvad I skal låne med hjem?

Så læs med her. På både Instagram og TikTok bliver der hver dag anbefalet masser af gode bøger, og vi har fundet nogle af de allerbedste bøger frem til teenagere, som er vilde med at læse om venskaber og kærlighed eller som gerne vil rejse ind i andre verdener i fantasybøgerne. 

Læs bogen, se filmen/serien

'To all the boys I've loved before' af Jenny Han

Måske kender du allerede historien om Lara Jean og de der kærlighedsbreve til forskellige crushes, som aldrig skulle sendes, men som alligevel dukkede op i fyrenes postkasser? Den første film om Lara Jean kom i 2018, og det er samme forfatter, som har skrevet 'The Summer I Turned Pretty', der netop er kommet som serie på Amazon Prime. Her på biblioteket har vi bøgerne om Lara Jean på både dansk og engelsk, og bøgerne om Belly og hendes sommer på Cousin's Beach kan du også bestille hos os.

'Riverdale' af Micol Ostow

En af de mest populære serier på Netflix de seneste par år er uden tvivl ’Riverdale’, som efterhånden er nået op på seks sæsoner, og mens du venter på den sidste sæson, som kommer i 2023, kan du læse bøgerne om Archie og hans venner. ’Riverdale - the day before’ er faktisk en såkaldt prequel til Netflix-serien, og den handler om en fyr, som forsvinder under mystiske omstændigheder.

'Heartstopper' af Alice Oseman

En af de graphic novels, som er et kæmpehit for tiden, er uden tvivl bøgerne om Charlie og Nick, der kommer i samme klasse. I den første bog forelsker Charlie sig i Nick, men måske er følelserne ikke gengældt? Indtil videre er der udkommet fire bøger på engelsk om de to fyre, og vi har også de to første på dansk.

'The perks of being a wallflower' af Stephen Chbosky

15-årige Charlie er en forvirret og indadvendt teenager. Han bliver venner med to ældre elever i sin high school og de introducerer ham til en verden med dates, stoffer, forelskelser og sex. Men en hemmelighed truer med at tage det hele fra ham igen. 

'Thirteen reasons why' af Jay Asher 

Gymnasieeleven Clay modtager en pakke kassettebånd med posten. På disse bånd forklarer Clays afdøde veninde, Hannah, hvorfor hun har begået selvmord. Ved at høre båndene får Clay et indblik i en ung piges smertelige ungdomsliv. Kunne han selv have gjort noget for at forhindre tragedien?

#booktok

'We were liars' af E. Lockhart

Mød Cadence, Johnny, Gat og Mirren - de er Løgnerne. De mødes hvert år på familien Sinclairs ø ud for Massachusetts kyst. For to somre siden skete der noget mystisk, men hvem fortæller sandheden, og kan Cadence stole på Løgnerne?

'They both die in the end' af Adam Silvera 

Den 5. september modtager to drenge, 18-årige Mateo Torrez og 17-årige Rufus Emeterio, et opkald. De skal dø i dag. Nu har de to kun 24 timer til sammen at gøre alt det, de ikke nåede.

'The love hypothesis' af Ali Hazelwood

"En hjertesmeltende kærlighedsbog" bliver denne roman beskrevet som, og den handler om Olive Smith, der er PhD. Studerende. Hun tror på videnskab, men ikke rigtig på lange forhold eller kærlighed generelt. Hendes bedste veninde er ikke helt enig, og så må Olive jo bevise det. Og det gør hun selvfølgelig ved at kysse den første mand, hun ser, og han er både professor og en "well-known ass". 

'The Atlas six' af Olivie Blake

Da den mystiske Atlas Blakely rekrutterer et par kandidater til det magiske 'Alexandrian Society', får de at vide at de vil have et år til at kvalificere sig til indvielsen. I løbet af dette år vil de få adgang til selskabets arkiver og blive bedømt på deres bidrag til forskellige umulige ting: tid og rum, held og tanker, liv og død. Fem kandidater vil gå videre, og en vil blive elimineret. 

'The invisible life of Addie LaRue' af Victoria Schwab

I Frankrig i 1714 indgår en ung kvinde ved navn Addie LaRue en aftale om at leve for evigt, og hendes forbandelse er, at hun bliver glemt af alle dem hun møder. Hendes liv bliver helt ekstraordinært, og hun rejser rundt på flere kontinenter i løbet af verdenshistorien og flere århundreder. 

Venskab og kærlighed

'She gets the girl' af Rachel Lippincott

Da den generte og lidt akavede Molly og den ligefremme Alex laver en fem-trins plan for at få piger til at falde for dem, begynder det at gå op for dem, at det måske er hinanden, de er ved at falde for. 

 

'The rumor game' af Dhonielle Clayton

På Foxham Prep, som er en fin privatskole for eliten i Washington DC, er et enkelt rygte nok til at ødelægge et liv, og det kender Bryn alt for godt. Hun plejede at have det hele - en perfekt kæreste, en lys fremtid i politik, og samtidig var hun meget populær på grund af hendes bedste veninde, heppekorsleden Cora. Men en enkel fejl blev til en skandale, og nu har hun mistet det hele. 

'What if it's us' af Becky Albertalli og Adam Silvera

Tror du på kærlighed ved første blik? På skæbnen, tilfældighedernes spil, universet og alt det der? Arthur og Ben mødes tilfældigt på et posthus, men er det skæbnen eller deres eget hårde arbejde, der forvandler den første forelskelse til kærlighed?

Blackout

New York City er ramt af en strømafbrydelse, og i mørket er det lidt lettere for bogens teenagere at nærme sig dem, de er forelsket i og fortælle om deres hemmeligheder. 

'My last summer with Cass' af Mark Crilley

Lige så længe, de kan huske, har Megan og Cass været veninder, og i årevis har de tilbragt somrene sammen, hvor de har lavet kunst af den ene eller anden slags. Men så flyttede Cass til New York, og da Megan endelig får overbevist sine forældre om at tilbringe en uge i storbyen, er det som om, Cass har ændret sig. 

'Instructions for dancing' af Nicola Yoon 

Evie tror ikke på kærlighed, men en dag får hun en gave. En gave, der gør det muligt for hende at se, hvordan alle forhold ender. Vil det ændre hendes liv? 

Fantasy

'The gilded ones' af Namina Forna

På dagen for hendes renhedsritual bliver det klart for alle i landsbyen, at Deka snarere er et afkom af dæmoner end et barn af menneskeheden. Hvem vil elske hende nu, hvor både familie og venner har udstødt hende? Der er allerede udkommet to bøger om Deka, og der er endnu en på vej. 

'From blood and ash' af Jennifer L. Armentrout

Poppys liv har aldrig rigtig været hendes eget, da hun allerede ved fødslen blev udvalgt til at være en assistent eller såkaldt 'maiden'. Det er et ensomt liv, og hun vil langt hellere være med til at bekæmpe den ondskab, som har taget hendes familie. Men hun har ikke mulighed at selv at vælge, hvad hun vil. 

'The ballad of songbirds and snakes' af Suzanne Collins

Måske kender du allerede navnet Katniss Everdeen, og måske ved du allerede, hvad der skete, dengang hun deltog i Dødsspillet. Men kender du Snows historie? Ved det 10. dødsspil får Coriolanus Snow mulighed for, som mentor for soner-pigen Lucy Gray, at sikre sig et legat til universitetet og på den måde redde sin familie fra økonomisk ruin. Fremtiden afhænger derfor af hans forhold til Lucy Gray. 

'An ember in the ashes' af Sabaa Tahir

Laia har solgt sig selv som slave, og Elias er militærakademiets dygtigste aspirant, men ingen af dem er frie. Sammen vil de ændre deres skæbne, og måske endda den verden de lever i. 

Serien 'Crescent City' af Sarah J. Maas

Bryce Quinlan, som bedst beskrives som "half-Fae, half-human", elsker sit liv! Om dagen arbejder hun for en antikvitetshandler, og om aftenen er hun ude og feste med sine venner. Men et ubarmhjertigt mord ryster hele byen og især Bryces verden, da det er en af hendes bedste venner, som er offeret. 

'A Song of Ice and Fire' af George R. R. Martin 

Vidste du at HBO-serien 'Game of Thrones' er baseret på bøger, og at forfatteren stadig arbejder på den sidste bog i serien? 

På engelsk hedder bogserien 'A Song of Ice and Fire', og her på biblioteket har vi serien både på dansk og engelsk. Serien handler om syv kongedømmer i et land, hvor kun den stærkeste familie tager magten. De seks andre går til grunde. Imens lurer den forhistoriske ondskab bag den store mur. Parat til at udslette dem alle. 

Materialer