Bruger finder bøger

Lånernes anbefalinger

20.06.22
Vi har spurgt vores lånere om, hvilke bøger de kan anbefale til sommerlæsning.

Sommerferien banker snart på døren for de fleste, og derfor har vi lavet en liste af bøger, som du kan tage med og nyde på din ferie - lige meget om din ferie går til Kreta, Skagen eller din baghave. Vi har fået hjælp af vores søde lånere, der har givet en masse forslag til, hvilke bøger de synes skal med på denne liste. Der er både kommet bud på børnebøger, ungdomsbøger (young adult) og bøger til voksne. Så læs med, hvis du gerne vil have inspiration til din sommerlæsning. 

Voksenbøger

Vi har fået forskellige bud på voksenbøger, hvor især titler indenfor skønlitteraturen blev nævnt.

Skønlitteratur

Vi fremhæver nogle af forslagene herunder, hvortil du nederst i artiklen kan finde flere titler indenfor genren skønlitteratur. 

Opgangen
Dette er en roman om grønlænderen Elise og færingen Solveig, som knytter et stærkt venskab ud fra fællesskabsfølelser om ensomhed og fordomme i Danmark. Elise flytter ind i den opgang, hvor Solveig er vicevært, og en dag sker der noget, der får de to kvinder i snak. Alt i alt en meget tankevækkende roman, som er skrevet af Nauja Lynge. Vi har den fysiske bog, e-bog og lydbog. 

Vølve
Vølve er en fortælling om en kvinde i den moderne verden, som kæmper en kamp for at leve med sin tro i et samfund, der nægter eksistensen af troens praksisser. Forfatteren, Andrea Hejlskov, er vølve og gydje i asatroen. Denne autofiktive roman egner sig godt til læsere af spirituelle og religiøse tekster. Vi har den fysiske bog, e-bog og lydbog. 

Faglitteratur

Vi har også fået et bud på faglitteratur til voksne. 

Naturvidenskaben genfortalt
Naturvidenskaben genfortalt er en fortælling om verden fra big bang til de mindste mikrober. Der er både fortællinger om usandsynlige gennembrud, vilde fejlskud og store erkendelser. Bogen giver et godt indblik i naturens komplicerede sammenhænge. Naturvidenskaben genfortalt er skrevet af Johanne Pontoppidan Tuxen og Mikkel Vuorela, og vi har den som fysisk bog og e-bog.

Ungdomsbøger

Lånerne havde også nogle gode bud på bøger til unge især indenfor fantasy. 

Fantasy

Hvis din teenager eller du selv er vild med bøger såsom Harry Potter, The Hunger Games eller Divergent, så er der stor chance for, at du/I vil elske de to følgende bogserier, som vi har valgt at fremhæve. 

Paladin-profetien
Dette er en serie, som indeholder 3 bøger: Paladin-profetien, Alliancen og Arven. Bøgerne er en blanding af fantasy og sci-fi, hvor der er plads til både spænding, humor og mystiske ordener. Serien handler om teenageren Will West, som ved et uheld klarer sig unaturligt godt i en prøve. Han bliver derfor tilbudt et stipendium til en eksklusiv kostskole, hvor intet er, som det ser ud. Der er løgne, fjender, en urgammel profeti og Will ender i en livsfarlig kamp om verdensherredømmet. Bøgerne er skrevet af Mark Frost.

Skyggens lærling
Denne bogserie indeholder 16 bøger, så der er noget at gå i gang med. Serien handler om den 15-årige forældreløse Will, der bliver tilbudt en læreplads hos 'Skyggen', hvor Will skal uddannes som 'ranger'. Will kommer ud for mange udfordringer, hvor Wills evne til at liste rundt i skyggerne er hans bedste våben. Bøgerne er skrevet af John Flanagan.

Børnebøger

Til sidst har vi også fået nogle bud på gode børnebøger både faglitteratur og fantasy. 

Faglitteratur

Hvis dit barn er meget nysgerrig på alt mellem himmel og jord, så har vi én låner, der har foreslået bogserien 'Vild med viden'.

Vild med viden
Dette er en bogserie, hvis formål er at formidle viden i øjenhøjde til børn mellem cirka 9-12 år. Bøgerne er skrevet af eksperter indenfor deres felt. Vild med viden har 10 forskellige fokusemner, hvorunder der kan findes flere bøger. Seriens emner er: 1) Danske fortidsdyr, 2) Store vilde dyr, 3) Skolehistorie, 4), Vikingerne, 5) Rummet, 6) Danmarks oldtid, 7) Danmark i rummet, 8) Store danskere, 9) Danske vanddyr og 10) Vejr og klima. 

Fantasy

Hvis dit barn elsker fantasy og at læse, så er serien 'Den magiske boghandel' måske et hit. 

Den magiske boghandel
Denne bogserie indeholder fire bøger til målgruppen cirka 8-12 år. Bøgerne handler om Matilda Pages, som bliver kaldt Tilly. Hun bor sammen med hendes bedsteforældre i boghandlen Pages & Co. Tilly elsker at dumpe ned i et hjørne i butikken og læse bøger, men der sker sære og sjove ting i den magiske boghandel, så Tilly møder mange af karaktererne fra de forskellige bøger. Bøgerne er skrevet af Anna James. 

Materialer