Portræt af Anne Birgitte

En oplevelse til at skyde 2022 i gang: Anne Birgitte anbefaler

01.02.22
Her i starten af året giver bibliotekets personale deres bud på gode bog-, musik- eller filmoplevelser, som du kan kaste dig over i 2022, og her er det bibliotekar Anne Birgitte Hundahl, der kommer med et par gode bud på nye læseoplevelser.

'Brooklyn dårskab' af Paul Auster

Paul Auster kan fortælle om de små, unikke skæbner på en helt særlig måde. Brooklyn Dårskab er min absolutte Auster-favorit. Her møder vi forsikringsagenten Nathan Glass, der erklæres uhelbredelig syg og søger mod Brooklyn for at isolere sig og dø i fred. Nathan får dog ikke tid til at dø, for i Brooklyn møder han en række mennesker, hvis skæbner væver sig uundgåeligt ind i hinanden.

'Et helt liv' af Robert Seethaler

En af den slags bøger der giver kuldegysninger, så smuk og enkel er den. En simpel historie om et lille liv, et liv der dog er en vigtig del af det kæmpestore puslespil. En bog der bør læses i et stræk!

'Billie og Rafael' af Kristin Ómarsdottir

En helt speciel bog, der foregår i et ukendt land, i en ukendt tid, der dog er genkendelig. Der er krig, et børnehjem og mange soldater. Ikke en rar kombination, og det er også en barsk forstælling, men samtidig fortalt i et utrolig smukt billedsprog, som i kombination med handlingen giver en unik læseoplevelse. En bog man bør udfordre sig selv med.