Billede af udstilling i bibliotekets forhal

En oplevelse til at skyde 2022 i gang: Randi anbefaler

24.01.22
I januar måned giver bibliotekets personale deres bud på gode bog-, musik- eller filmoplevelser, som du kan kaste dig over i 2022, og her er det vores materialekonsulent Randi Bak Fischer-Nielsen, der kommer med et par gode bud på nye læse- og lytteoplevelser.

'En lykkelig slutning' af Maren Uthaug

I bogen følger man en bedemandsslægt i 7 generationer og kommer forbi emner som død, bedemænd, nekrofili og gengangere. Bogen er ikke for sarte sjæle, men når først man er i gang er den svær at lægge fra sig. Maren Uthaug har en helt særlig nøgtern og usentimental stil, som jeg rigtig godt kan lide. En sidegevinst i romanen er, at man får et kulturhistorisk rids af begravelsesritualer. Jeg kan godt lide at lære lidt samtidig med, at jeg får en god historie.

'Odinsbarn' af Siri Pettersen

Første del af serien ’Ravneringene ’, som består af i alt tre dele. Fantasy for unge og voksne med stærke rødder i den nordiske mytologi. Magisk, velskrevet og med en handling, der holder til sidste side, og gør at man straks må have fat i næste bind.

'Skyggezone' af Arne Dahl

Første del i den rigtig spændende krimiserie ’Berger og Blom’. Der er indtil videre kommet 5 bind i serien.

Heimat : et tysk familiealbum" af Nora Krug

Ved hjælp af collager, små tegneserier, familiefotografier og skoleopgaver dykker forfatteren ned i sin families fortid i Nazityskland og tager et opgør med den lammende skyld over at være tysker, som hun er vokset op med. Et godt sted at starte, hvis man ikke er bekendt med graphic novel genren.

Musik af Jonah Blacksmith

Hvis man er til folk rock , og endnu ikke har stiftet bekendtskab med brødrene Simon og Thomas Alstrup fra Thy, kan jeg anbefale at lytte med her. De har en unik, behagelig og indbydende lyd, og teksterne er fine og reflekterende.