Forsiden af bogen "Djævelens lærling".

Praktikanten anbefaler: 3 gode fantasybøger

11.03.22
Vores praktikant Carl anbefaler her tre gode fantasybøger - eller lydbøger -til alle fra 10 år, som elsker en god historie fuld af fantasi, magi og spænding.

Jeg kan godt lide at læse, men jeg har tit svært ved at finde tid til at sætte mig ned med en bog og læse. Det er nu næsten kun i ferierne, jeg har tid til at læse. Derfor lytter jeg tit til lydbøger. De er nemme at have med at gøre, de er gratis og jeg kan lave andre ting, imens jeg lytter til dem. For eksempel kan jeg lytte til dem, mens jeg går en tur, eller når jeg køre med i bil, og de er blevet helt uundværlige for mig. Man slipper også for at aflevere og hente dem, hvis man låner dem online.

Jeg bruger mest eReolen til at finde mine lydbøger, men hvis jeg vil lytte til en bog på engelsk, bruger jeg Libby. Det er nogle gange en fordel at høre en bog på original sproget, da man får de originale navne på personer og steder. For nyligt lyttede jeg selv til den engelske udgave af Harry Potter, og jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket. Det giver lidt noget andet til bogen, at høre den på det originale sprog, og jeg har helt klart tænkt mig at høre flere bøger på engelsk. Det kan nogle gange være en god ide, at man hører en bog på engelsk, hvis man har lyst til at genlæse en bog, men ikke har lyst til at læse præcist det samme som sidste gang. Så hjælper det, at høre den på originalsproget for det er samme historie, men fortalt på en lidt anden måde.

De bedste lydbøger jeg har hørt er:

Djævelens lærling
Den handler om, ​dydsmønsteret Filip på 13 år der ved en fejltagelse bliver hentet til Helvede, hvor han skal i lære som den syge djævle konge Lucifers efterfølger. Men Lucifer begynder hurtigt at tvivle på, om det vil lykkes at få en djævel ud af drengen.

Harry Potter and the Philosopher's Stone. (Engelsk) 
Da Harry bliver 11 år får han at vide at han er en berømt troldmand, han har dræbt den onde troldmand Voldemort, da han kun var et år. Herefter begynder Harrys magiske liv, hvor han starter på den magiske skole Hogwarts. Men er den onde troldmand nu helt død.

Percy Jackson og Lyntyven
Bogen handler om den 12-årige Percy, der opdager at han er Halvblods, halvt menneske og halvt gud. Han ved dog ikke hvilken af de gamle græske guder, der er hans far, og på hvilken side af den kommende krig mellem guderne, han vil stå på

Jeg har læst de 3 bøger først og derefter hørt dem på lydbog, og de har hver især noget, der gør dem helt særlige at høre. Det speciel ved Djævelens lærling er en af bøger i serien er læst af Kenneth Bøgh Andersen. Det at forfatteren selv læser den gør, at bogen er læst op lige på den måde, han havde forestillet sig da han skrev den, og det kan man godt mærke. Den engelske Harry Potter er speciel for mig, fordi det var den første bog jeg hørte på engelsk. Oplæseren er den engelske skuespiller Stephen Fry, og han gør et virkeligt godt stykke arbejde med at gøre bogen nem at leve sig ind i. Den sidste bog / bogserie jeg vil fremhæve er serien Percy Jackson. Her har oplæseren ramt helt rigtigt med sine stemmer, og de er meget lig det, jeg selv havde forestillet mig, da jeg læste bogen.

Til sidst syntes jeg, det er vigtigt at sige, at bare fordi en oplæser passer til mig, kan det sagtens være en dårlig oplæser for en anden. Fx kan jeg bedste lide mandlige oplæsere, mens jeg kender andre der bedst kan lide kvindelige. Hvis det er en dårlig oplæser, kan det nogle gange ødelægge hele oplevelsen med bogen, så det er også vigtigt at tænke over, når man vælger en lydbog.

Du kan også finde alle bøgerne på eReolen.

Materialer