Forsiden på Percy Jackson og lyntyven

Praktikanten anbefaler: 5 fantasy bøger du bør læse

I uge 43 har Kristine været i praktik på Vejle Bibliotek. Her kan I læse om hendes 5 favorit fantasy bøger.

PERCY JACKSON OG LYNTYVEN

12-årige Percy Jackson har masser af problemer. Han er blevet smidt ud af alle skoler han har gået på, og er både ordblind og har ADHD. Hans verden bliver vendt op og ned, da han finder ud af, at han er mere speciel end han troede. Hans far er nemlig en græsk gud, og der er problemer oppe på olympen.

Zeus tordenkile er blevet stjålet, og Percy bliver nødt til at bevise, at han ikke er skyldig. Ellers bliver der krig.

Percy Jackson er en fantastisk historie om venskab og mod, som fokuserer på børn, som er lidt anderledes. Den er del af en serie på fem bøger, skrevet af Rick Riordan, ved navn Percy Jackson. Derudover har forfatteren skrevet en masse andre bøger, der foregår i samme univers, så det er en kæmpe oplevelse at læse dem. Percy Jackson er helt sikkert nogle af de bøger jeg har haft mest glæde af, både da jeg først læste dem som 12-årig, men også nu hvor jeg er 15.

MAGISTERIUM: JERNPRØVEN

Callum bor alene med sin far, og får en dag en invitation til noget ved navn Jernprøven, en slags optagelsesprøve til en magisk skole ved navn Magisterium. Hans far har magiske kræfter, også kaldet en Mager, men han vil ikke have at Call bliver trukket ind i den magiske verden, eftersom det var det, der tog livet af Calls mor.

Call gør sit allerværste til Jernprøven, så han ingen chance har, for at blive optaget på Magisterium, men det går ikke som planlagt, da han alligevel kommer ind.

Igennem bogen skal Call lære at styre sine magiske kræfter, og får en masse uønskede overraskelser på vejen, som ikke ligefrem gør hans liv lettere. Mens hans bedste ven Aaron er den bedste elev på skolen, og ses som helten af deres generation, finder Call ud af, at han måske er skurken.

Efter Jernprøven er der fire andre bøger i serien. De handler alle om Calls år på Magisterium, og de udfordringer ham og hans venner må møde. Den er i samarbejde skrevet af Holly Black og Cassandra Clare.

Magisterium serien er en vidunderlig fantasyserie, og jeg tror aldrig jeg har fået så mange overraskelser i løbet af en bogserie. Det er 100% Magisterium, som har det bedste og mest spændende plot, af alle de bøger jeg har læst.
 

DEN STORE DJÆVLEKRIG: DJÆVELENS LÆRLING

Der er sket en fejl. Filip er den mest velopdragne dreng du nogensinde vil møde, og alligevel ender han i helvede efter en trafikulykke. Han møder djævelen, som er meget syg, og derfor har han brug for en ny djævel til at erstatte ham.

Djævelen har ledt hele verden igennem for at finde den perfekte kandidat, nemlig Filips klassekammerat Søren. Det var meningen Søren skulle være ofret for trafikulykken, så han kunne komme ned til helvede, men i stedet har djævelen fået fat i Filip, som nok er den værste lærling djævelen kunne finde sig. Nu bliver djævelen nødt til at lære Filip at være ond, så han kan blive den næste djævel, men det er ikke helt let.

I femte klasse havde min lære valgt at vi skulle læse djævelens lærling. Normalt synes jeg ikke det er særlig sjovt når vi skal læse en eller anden kedelig bog i klassen, men djævelens lærling endte med at blive meget populær i min klasse. Det kan man vist roligt sige, den også blev i mit personlige liv.

Djævelens lærling er en ud af 5 bøger, som alle er virkelig gode. Serien er originalt skrevet på dansk af Kenneth Bøgh Andersen, som er en vildt dygtig forfatter, så han er i hvert fald værd at læse.

Den første bog er mest en introduktion til djævelen, helvede, og selvfølgelig Filips personlighed, hvorefter handlingen i de senere bøger bliver mere seriøs og spændingsfyldt, med Den Store Djævlekrig på vej.
 

100 LÅGER

Henry er flyttet ud til sin onkel og tante, efter hans forældres død, og får et lille værelse på loftet, at sove i. Væggen over hans seng er ikke i god tilstand, og pudset på overfladen falder ned på hans seng. Når Henry undersøger problemet nærmere, finder han ud af, at der gemmer sig noget inde bag pudset på væggen.

Sammen med kusinen Henrietta, går han i gang med at fjerne pudset på væggen, og finder en masse låger, som fører ind til andre universer, som de raskt undersøger, men alle universer er ikke lige venlige, og måske er der farer som Henry ikke havde forventet.

Hans onkel og tante er nogle søde og raske mennesker, men det kan være, de gemmer også hemmeligheder, som Henry ikke var klar over.

100 Låger er den første af tre bøger, skrevet af N. D. Wilson. Jeg fandt selv bogen på biblioteket for et par år siden, og lånte den med hjem til min sommerferie sammen med et par andre bøger, men den gav mig så stort et indtryk, at jeg blev nødt til at få min far til, at købe nummer to på nettet, så jeg kom aldrig i gang med de andre bøger jeg havde taget med.

Selvom det er et par år siden jeg sidst har læst den, glæder jeg mig til at vende tilbage og få alle detaljerne igen.
 

NARNIA: LØVEN, HEKSEN OG GARDEROBESKABET

Fire børn fra London bliver nødt til at tage ud på landet, for at bo der mens krigen falder til ro. De skal bo hos en gammel professor, og mens de leger gemmeleg en dag, går den yngste pige, Lucy, ind i et garderobeskab for at gemme sig. I stedet for en træplade, finder hun en magisk skov bagerst i skabet, og opdager en hel ny verden med sjove væsner.

Da hun fortæller sine søskende om det, tror de ikke på hende. Først da de selv kommer ind i den magiske verden, går det op for dem, at hun talte sandt.

De finder ud af, at der er en profeti om, at de skal redde den magiske verden fra en ond dronning, men det hele går ikke som planlagt, da en af de fire søskende måske ikke er helt så pålidelig, som de andre håbede.

Nu er det deres mission at lede den gode side i krig, og at sejre mod den onde dronning.

Narnia er en serie skrevet af C.S. Lewis, der består af 7 bøger, hvor løven, heksen og garderobeskabet er nummer 2, men også den mest populære. Man kan sagtens læse den anden bog i serien først, men den første giver nogle detaljer om Narnia, som man måske ellers ikke ville kende til.

3 af bøgerne er blevet lavet til film, som er ret berømte. Jeg så selv filmene før jeg læste bøgerne, og som så mange gange før, synes jeg det giver en helt anden oplevelse at læse bogen.
Der er også flere bøger end der er film, derfor er der masser af indhold man går glip af, hvis ikke man læser bøgerne.

 

Det var mine 5 yndlings fantasy bøger, som jeg stærkt anbefaler til hvem som helst, der mangler noget at læse.

Materialer