Vild med broderi?

13.09.22
I denne uge kommer broderisten Trine Runge Jessen forbi Byens hus i Jelling for at fortælle om hendes Badass-broderier og i den anledning har vi fundet nogle bøger og magasiner frem, som både er til nybegynderen og til den erfarne broderist.

Nybegyndere 

Ved du ikke helt, hvordan du skal komme i gang med at brodere? Så kan de her bøger hjælpe dig på vej. Du kan se hvilket udstyr der er godt at have fra starten af, hvordan du overfører mønstre og lære noget om typer af sting. Tirsdag 25.oktober har vi desuden et borgerkursus, hvor Anita og Ann-Kristine her fra biblioteket vil fortælle om hvordan du kommer godt i gang. Det er ganske gratis og du kan læse mere lige her.

Grafisk og geometrisk broderi 

Broderi er meget mere end landskabsbilleder og rosenkranse og hvis du er meget mere til geometriske former og enkle broderier i stærke farver, så er der masser af inspiration i de her bøger: 

Feministisk og bad-ass broderi 

Mangler din bogreol eller væg et virkelig godt bad-ass citat eller måske et portræt af Ruth Bader Ginsburg? 

Så er det måske en af de her bøger, som du skal kigge nærmere på og i Sabine Lemires "Feministisk kreabog" kan du også finde gode eksempler på andre feministiske kreaprojekter såsom mulepose med kvindetegnet eller strikkede klude med feministiske citater. 

Klassiske motiver

Men vi har faktisk også både nye og gamle bøger, hvor du kan finde de helt klassiske naturmotiver eller julemotiver til julekugler, puder, bordløbere og meget mere: 

Dyr, eventyr og andre sjove motiver

Eller måske er det et broderi af din hund eller små regnbuer på dit tøj, som du lige står og mangler? Hvad enten du gerne vil opfriske dit tøj eller brodere motiver fra eventyr, så er det måske de her bøger, som du skal kigge nærmere på: 

Sashiko og kogin

Der findes utallige måder at arbejde med stof og broderigarn på og metoderne sashiko og kogin stammer begge fra Japan. Hvor man med sashiko arbejder med broderi i lige rækker, som kan krydse hinanden, så  er kogin ofte rombeformede mønstre eller stribede. 

Digitale magasiner

Hver måned kan du også ny inspiration på eReolen Global, hvor du både kan læse kreative magasiner, rejsemagasiner og ikke mindst magasiner, der kun skriver om broderi: 

Materialer