5 svar fra børnebogsforfatter Kirsten Sonne Harild

14.06.19
Børnebogsforfatteren Kirsten Sonne Harild gæster årets Læsecamp, der løber af stablen den første uge af skolernes sommerferie. Men hvad læste Kirsten selv som barn? Og hvilke 3 børnebøger vil hun anbefale? Få svarene her.

Kirsten Sonne Harild har skrevet en lang række børnebøger siden sin debut i 2003. Det er blevet til et væld af populære serier, som Pjok og Petrine, Pony & Co og Cornelius Krut. Vi har stillet Kirsten 5 spørgsmål, som optakt til vores årlige Læsecamp. Læs svarene her, og bliv lidt klogere på Kirsten Sonne Harild.
 

Hvad var din yndlingsbog som barn?
Som lille: Marmelade-Amailie. Som lidt større: Pippi Langstømpe, Vi på Krageøen og Alle vi børn i Bulderby. Som lidt større: Den sorte hingst.

Hvor kan du bedst lide at læse?
I et sommerhus, hvor jeg kan høre havet, hvor fyrretræerne dufter, og hvor jeg har sand imellem tæerne. I høet i stralden, hvor hestene gumler ved siden af. I sofaen med min hund Wendy ved mine fødder.

Hvad læser du selv lige nu?
Jeg læser Martin Andersens Nexøs Under aaben himmel - erindringer fra forfatterens barndom og ungdom i Nexø, hvor han var vogterdreng hos min fantastiske oldefar Hans Harild (som sendte drengen på højskole, så han kunne begynde at skrive).

Hvilken af dine enge bøger er du mest stolt af?
Jeg er altid mest stolt af den første (Den hemmelige by) og den seneste (Tidstyvene i serien Sally, Glenn og Vilde Maxi, som udkommer snart). Den første fordi jeg pludselig efter mange år fik modet til at skrive ud fra min fantasi. Den seneste fordi den sidder så dybt i mig lige nu. Men jeg er også ret stolt af en bog, jeg skrev sammen med Lise Bidstrup, hvor vi rejste til Rio de Janeiro og boede i et slumkvarter og skrev om børnebander.

Anbefal 3 gode børnebøger til de 9-13-årige
Det bliver to klassikere og en ny. J. M. Barries Peter Pan og Walter Farleys Den sorte hingst. Og Ida-Marie Rendtorffs Stemmetyven.


Kirsten Sonne Harild gæster Læsecampens 3. dag, onsdag den 3. juli, hvor hun vil fortælle om sine bøger, hvordan hun skriver dem og finder inspirationen. Hun vil også trække vindere af "Kirsten Sonne Harild-quizzen", som man kan deltage i på Læsecampen.

Læs mere om Læsecampen her

Materialer