Logo for Læsedysten

Læsedyst i vinterferien –  en sjov familiedyst for børn (6 – 10 år)

12.02.21
- Læs for din hamster, læs på hovedet eller under dynen.

Med et print af Læsedysten, en blyant ved hånden og et lille udvalg af bøger, kan læsning på en enkel, legende og sjov måde let integreres i hverdagen. Læsedysten består af en række udfordringer, der alle sparker til læselysten på hver deres måde.

I Læsedysten skal I som familie sammen løse en række udfordringer, der alle sætter fokus på at skabe læseglæde i familien. Læsedysten giver også inspiration til, hvordan I som forældre kan integrere læsning på en sjov og legende måde i hverdagen. Fx kan udfordringen være at læse en bog bagfra, læse for en person med fregner eller læse sammen en søndag under dynen. 

Hver af de 16 udfordringer udløser et vist antal point. I skal enten løse alle udfordringer eller samle et bestemt antal point for at Læsedysten er løst. Læsedysten er udformet sådan, at I sammen med jeres barn kan regne pointene ud på et medfølgende regneark. 
 
I bestemmer selv, hvor lang tid I vil bruge på Læsedysten. Er der mindre søskende i familien, der endnu ikke har lært at læse, kan de sagtens være med. Leg at I læser, det er med til at skabe interesse for ord, historier og læsning. 

Det er nemt at gå i gang med Læsedysten, og det kræver ikke det store af jer. I skal blot printe en Læsedyst ud eller downloade den til jeres pc.
 
Det er en god idé at hænge Læsedysten op på køleskabet eller på en opslagstavle i børnehøjde, så jeres barn selv kan læse udfordringerne og krydse dem af, når de er klaret.  

Find selv på en sjov præmie, når Læsedysten er veloverstået.

Find Læsedysten her.

Find flere Læsedyster eller andre læsekoncepter på www.laesesporet.dk

Logo for Læsedysten