Morten Dürr anbefaler

24.06.19
Morten Dürr, forfatter bag børnebøger som "Rotten kan skide" og "De forbyttede tissemænd", gæster årets Læsecamp for børn i næste uge. Allerede nu kan du lære Morten lidt at kende, for vi har stillet ham 5 spørgsmål. Se hvad Morten har svaret her.
Morten Dürr er født i 1968 og har skrevet børnebøger siden 2004. I alt er det blevet til godt 57 børnebøger indtil videre, og flere af dem er oversat til andre sprog. Hans grafiske fortælling ”Zenobia” fra 2016, der har vundet flere priser herhjemme, er solgt i 18 forskellige lande. Bogen er den danske børnebog, der er solgt til flest lande nogensinde! Vi har stillet Morten 5 spørgsmål, som optakt til vores årlige Læsecamp. Læs svarene her, og bliv lidt klogere på hvad Morten læste som barn og hvad han læser lige nu.


Hvad var din yndlingsbog som barn?
Brødrene Løvehjerte – som også var den første bog jeg læste færdig selv.

Hvor kan du bedst lide at læse?
Jeg læser i en bog hver aften, når jeg lægger mig til at sove. Men helst vil jeg læse oppe i mit sommerhus i Sverige, når jeg tager helt fri. Så slapper jeg af med en god bog.

Hvad læser du selv lige nu?
Jeg har lige læst en krimi, som foregår i Berlin i tiden før 2. verdenskrig. Bogen hedder ”Metropolis” og giver et spændende billede af Tyskland på den tid. Jeg kan i det hele taget godt lige at læse bøger, hvor der er både en spændende historie og hvor man samtidig bliver ført ind i en ny verden, som man ikke kender.

Hvilken af dine egne bøger er du mest stolt af?
Jeg kan allerbedst lide ”En lort med tusind ben”, ”Robotten kan skide”, ”Marias dukke” og ”Zenobia”.

Anbefal 3 gode bøger til de 9-13-årige
”Den lykkelige prins og andre eventyr” af Oscar Wilde, H.C. Andersens eventyr og Louis Sachars ”Straffen”

 

Morten Dürr gæster Læsecampens 1. dag, mandag den 1. juli, hvor han vil fortælle om sine bøger, hvordan han skriver dem og finder inspirationen. 

 
Materialer