Ny fantasy til tweens

17.06.22
Biblioteket anbefaler: Ny fantasy til tweens

Har dit barn læst bøgerne om Harry Potter og Percy Jackson, og ved I ikke helt hvilken bog, der skal læses som den næste? Hver måned modtager vi nye bøger til bibliotekets fantasyhylder, og her har jeg udvalgt tre af de nyeste bøger, som alle er fulde af mystiske væsner, modige børn og fantastiske venskaber.

Jeg er Saga af Silja Okking

Silja Okking, som er bedst kendt fra Ramasjang, står bag denne bog om Saga, der går til rollespil sammen med sin ven Marcus. Da hun under en rollespilskamp bliver slået i hovedet med en skumgummiøkse, vågner hun op i et helt andet land i en helt anden tid. Hun er havnet i landet Assuldúr, og inden hun rigtig ved, hvor hun befinder sig henne, sidder hun på en galopperende hest sammen med drengen Manto, mens de er på vej væk fra en ægte ork på en ulv. Ikke alt er som det bør være i Assuldúr, men hvad kan Saga hjælpe med, og vil hun nogensinde finde hjem til hverdagen igen?

Jeg har en svaghed for bøger, der tager læseren med på en rejse til et fjernt rige, og denne bog fik mig både til at tænke på Lewis’ Narnia, Carrolls Eventyrland og Tolkiens Midgård undervejs. Jeg glæder mig til at se, hvilke eventyr Saga kommer ud på i næste bog, og om hun endnu en gang får elverører og en mulighed for at opleve sand magi.

 

Evernight af Ross Mackenzie

Hvis du leder efter en forældreløs pige ved navn Larabelle Fox, bør du kigge nede i kloakkerne i byen King’s Haven. Her tilbringer hun det meste af sin tid (ofte i selskab med vennen Joe), for oppe i byens gader går de hvide hekse rundt. Heksene har hver især har meget magi, men ingen sjæl, og i kongens palads bor der også en heks, som hjælper ham med at holde styr på landet. Da Lara en dag redder Joe fra nogle ældre drenge nede i kloakkerne, begynder en træmedaljon om hendes hals pludselig at vibrere, mens hun forsøger at finde ud af, hvordan de kan slippe væk. Det er en medaljon, som hun har haft siden hun blev forældreløs efter en voldsom eksplosion, men den har aldrig vibreret på den måde før - og pludselig kommer flere tusind rotter til Lara og Joes undsætning...

Indtil videre er den første bog i serien blevet oversat til dansk, og hvis I ikke kan vente på at 2’eren kommer på dansk, så kan I få de to første i serien på engelsk på biblioteket.

De glemte vogtere af Andreas Boeskov

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor vi mennesker aldrig støder på frygtelige monstre ligesom i historier fra gamle dage? Nej? Det havde Asger heller ikke, men alligevel var det monstre og forsvundne børn, der dukkede op på papiret, når han sad og tegnede derhjemme og i skolen. I hvert fald lige indtil den aften, hvor han løber ind i et kæmpedyr med rasende øjne, og et par fremmede børn redder ham og tager ham med hen til Arkivet. De fremmede børn er vogtere, og de bruger deres stærke fantasi til at tage rundt i hele verden og bekæmpe især frygtindgydende monstre.

Denne bog er ligesom de to andre den første i en ny serie, og jeg er spændt på at se, hvad vogterne kommer ud for næste gang vi møder dem.

Denne anbefaling blev bragt i Ugeavisen den 20/5-2022
 

Herunder kan du finde flere af de fantasybøger for tweens, som er udkommet i løbet af de sidste par år. 

Materialer