Opdateret: Rowling vil bringe Harry Potters magi hjem til skolebørnene

Der er godt nyt fra Harry Potter-forfatter J.K. Rowling midt i corona-pandemi og nedlukningen af skoler og biblioteker. Vi bringer her seneste nyt i initiativet Harry Potter At Home.

Harry Potter-forfatter J.K. Rowling og en række samarbejdspartnere forsøger i disse uger at bringe Harry Potters magi hjem til skolebørn rundt om i verden, der grundet corona-pandemien ikke kan komme i skole eller på biblioteket.

Initiativet kaldes Harry Potter At Home. Vi bringer her et overblik over, hvad det indeholder:

Lån første Harry Potter-bog på eReolen – uden at stå i kø

Børn og voksne kan i hele april måned låne den første Harry Potter-bog, Harry Potter og De Vises Sten, som e-bog og lydbog på eReolen uden at skulle stå i kø først. Bogen kan lånes på dansk og flere andre sprog, herunder engelsk og tysk.

Find dem alle nedenfor eller lige her:
https://ereolen.dk/search/ting/harry%20potter%201?&facets%5B%5D=facet.creator%3Aj.%20k.%20rowling

Skolelærere må lave højtlæsningsvideoer til eleverne

J.K. Rowling giver frem til 31. juli i år tilladelse til, at skolelærere må optage og dele video-højtlæsning af bøgerne om Harry Potter. Videoerne må ikke uploades til Youtube og må kun deles på sikre skolenetværk eller lukkede undervisningsplatforme for skolelever.

Forlaget Gyldendal, der udgiver bøgerne på dansk, har bekræftet over for os, at lærere også har tilladelse til at lave højtlæsningsvideoer af de danske Harry Potter-bøger.

Vil man som skolelærer benytte sig af muligheden for at optage og dele højtlæsningen af Harry Potter-bøgerne, er der nogle retningslinjer, der skal følges. De kan findes på engelsk på Rowlings officielle side på adressen nedenfor:
https://www.jkrowling.com/wp-content/uploads/2020/03/TBP-Temporary-Open-Licence-Schools-2.pdf

Find Potter-aktiviteter på platformen WizardingWorld.com

Harry Potter-fans, der har mod på at gå på opdagelse på den engelske platform WizardingWorld.com, kan også lige nu finde masser af aktiviteter at kaste sig ud, fx quizzer eller krea-videoer, der viser, hvordan man kan skabe ting fra Harry Potters univers.

Gå på opdagelse på platformen WizardingWorld her:
https://www.wizardingworld.com/collections/harry-potter-at-home

Og hvis du ikke har fundet Niffler-tegnevideoen endnu, så kig herind:
https://www.youtube.com/watch?v=wdhd0hNU5W8&feature=emb_title
 

Der er ifølge J.K. Rowlings officielle side flere Harry Potter At Home-initiativer på vej.

God fornøjelse!

Materialer