Wimpy Kid forside

Praktikanten anbefaler: En rigtig sjov serie

I uge 13 har vi haft Mads i erhvervspraktik på Vejle Bibliotek. Han fortæller her om en af sine yndlings-serier.

Wimpy kid bog-serien er nogle bøger man kan læse, hvis man gerne vil læse en rigtig bog der stadig har nogle billeder inden i, men det er ellers også bare en ret god og sjov serie. Forfatteren hedder Jeff Kinney, og Wimpy kid er hans mest populære bog-serie. Han skriver også Rowley Jefferson bøgerne. Handlingen i bogen er, at der er en dreng, der hedder Greg Heffley der har fået sig en “notesbog” som han har tænkt sig at skrive i sådan, at han kan sælge den når han engang bliver verdensberømt. I bøgerne lærer læseren om hele hans familie, hans skoleliv, hans venner og hvad der sker i de specifikke dage, såsom da han rørte den frygtindgydende ostefnat, som bare er en meget gammel ost.

Gregs bedste ven er en dreng, der hedder Rowley, som er lidt af en efteraber, men han er en god dreng alligevel. Gregs storebror hedder Rodrick og han er lidt af et røvhul overfor Greg. Gregs mor hedder Susanne og hun prøver at være en god mor men hun favoriserer den yngste søn Manny. Manny er Gregs yngre bror og han er ret smart af en 3-årig dreng at være, så smart at han faktisk bruger sin alder imod alt han kan være bebrejdet for og det virker kun fordi at Susanne tror på at han ikke vil gøre nogen ondt. Gregs far hedder Frank og han er der egentlig bare, det er ikke som om han bliver ignoreret men han gør bare ikke meget.

Og nu til selve Greg… Greg er utrolig egoistisk og han har ingen empati når det kommer til andre personer. Han er overbevist om, at når han bliver voksen bliver han berømt og scorer mange damer. Han behandler alle andre end sine forældre som om, at de skal gøre ting for ham. Hans ven Rowley kan han godt lide, men han bliver let irriteret over nogle af de ting Rowley kan.

Wimpy kid fortsætter stadig og derfor blev jeg lidt overrasket da jeg fandt ud af, at Jeff Kinney arbejder på en anden bogserie der handler om Rowley.

Materialer