Se film med de yngste

BØRNEBIFFEN er navnet på et helt nyt online-tilbud til bibliotekernes yngste gæster - og deres forældre. Her kan man finde et væld af gode kortfilm til de 3-7-årige poder - også gode klassikere, som helt sikkert vækker nostalgi hos jer forældre.

Børnebiffen rummer både elskede klassikere, som ”Cirkeline”, "Snuden" og ”Mis med de blå øjne”, men også nye træffere som "Rita og krokodille" og filmene om spasmageren Vitello

Filmene er af høj kunstnerisk kvalitet, og er både fra Danmark, men også fra mange andre lande. De indeholder en række forskellige stilarter, udtryk og fortællinger med vægt på, at den kulturelle mangfoldighed er i centrum.

Der er p.t. omkring 400 film at vælge imellem, og der kommer løbende nye til. Nogle er ganske korte, helt ned til 1 minut, men hovedparten er mellem 5-10 minutter. Alle filmene er valgt ud fra et princip om, at de skal være i øjenhøjde med børnene og passe til deres alder, og så må de gerne give det velkendte et twist og vække til eftertanke. 

Der er ingen begrænsninger på, hvor mange film man må se på Børnebiffen, og ligesom på Filmstriben skal man bruge sit bibliotekslogin for at se filmene.

Få adgang til Børnebiffen her

Vi anbefaler

Bennys badekar
Drengen Benny keder sig, fordi forældrene ikke har tid til at snakke med ham. Han går ud og fanger en haletudse, som han tager med hjem i badeværelset. Haletudsen er en fortryllet prins, og sammen med ham dykker Benny ned på bunden af badekarret, der bliver til det store ocean.
Se filmen ”Bennys badekar” online på Børnebiffen

Vitello får en klam kæreste
Vitello leger ikke med tøser, og hende der er flyttet ind i nr 27 hedder Kamma, og er helt klart en tøs. En tøs, der siger, at hun har en skør hamster. Og Vitello har aldrig nogensinde set en skør hamster…
Se filmen ”Vitello får en klam kæreste” online på Børnebiffen

Min oldefars historier – Ridderne
Theodor kigger på oldefars fine, gamle riddersværd, som hænger på væggen. Han prøver at få det ned, uden at oldefar opdager det; men oldefar ser det og siger, at sværdet ikke er noget legesværd. Oldefar fortæller, at man skal gøre sig fortjent til et sværd, og fortæller historien om dengang han og en ven udførte ridderlige gerninger. Og nu vil Theodor også gerne være ridder…
Se filmen ”Min oldefars historier – Ridderne” online på Børnebiffen

Kaninpigen
Den 7-årige Annabelle skal starte på en ny skole. Den første dag ankommer hun med en hjemmelavet kaninmaske på. De andre børn fniser og er nysgerrige. Da de opdager, hvad Annabelle gemmer under masken, får en af børnene en god idé. Og det viser sig at venskab nogle gange kan opstå på uforudsete måder.
Se filmen ”Kaninpigen” online på Børnebiffen

Orla Frøsnapper
Bertram er sendt i byen. Hos slagteren kommer der en lille fræk hund og stjæler en af pølserne. Slagterens kone udlover en stor dusør til den, der fanger hunden. På vejen hjem møder Bertram hunden, og den følger efter ham. Pludselig kommer byens værste bølle, Orla Frøsnapper. Han vil gerne have fat i hunden og den store dusør.
Se filmen ”Orla Frøsnapper” online på Børnebiffen