Årets Stormester i oplæsning for 5. klasser, Aske Røjgaard fra Smidstrup-Skærup Skole
Årets Stormester i oplæsning for 5. klasser, Aske Røjgaard fra Smidstrup-Skærup Skole

Tillykke til Aske fra 5. kl. på Smidstrup-Skærup Skole

28.03.22
Finalen i Stormester i oplæsning for 5. klasser blev afholdt på Vejle Bibliotek i fredags, og Aske Røjgaard fra Smidstrup-Skærup Skole blev årets Stormester – kæmpe tillykke til Aske!

Aske vandt dermed 1000 kr. til klassekassen og to kagemænd, hvilket – ikke overraskende - skabte stor jubel hos klassekammeraterne.

Aske læste med stort overskud en bid af Anders Matthesens populære og morsomme 'Ternet Ninja 2' op for konkurrencens koncentrerede dommere og salens mange lyttende og godt underholdte publikummer.

Juryen bestående af danskkonsulent Nicolina Binzer og børnebibliotekar Katrine Bjærge Skøtt var som altid på en hård opgave med udvælgelsen af årets Stormester, da de øvrige deltagere i oplæsningskonkurrencen også ydede en særdeles stor præstation.

Liliana fra Vejle Midtbyskole læste højt af Trine Bundsgaards 'Tilde 3 – Kærlighed og klimakrise'.

Laura fra Egtved Skole havde valgt Astrid Lindgrens 'Brødrene Løvehjerte'.

og Bella fra Skibet Skole læste op fra Camilla Wandahls 'Søstre på De syv Have 2'. 

Alle de fire cool elever var dygtige oplæsere, og det var en fornøjelse at få en smagsprøve fra de velvalgte, gode og meget forskellige romaner.

Inden dommerne udløste den store spænding og udnævnte Aske som årets Stormester i oplæsning, sørgede bibliotekets børnekulturkonsulent Laura for en underholdende fællesdans for alle.

Underholdende fællesdans for alle ved Stormester i oplæsning for 5. klasser


Vejle Bibliotekerne takker alle for en festlig dag – oplæserne, lærerne, dommerne og de mange lyttende og heppende klassekammerater. Og vi glæder os til en ny omgang Stormester i oplæsning fredag den 24. marts 2023.

Læs mere om konkurrencen for 5. klasserne i Vejle Kommune her: vejlebib.dk/stormester.

/Laura, Katrine, Nicolina og Kate