Lex.dk logo

Lex.dk er reddet!

Den netop vedtagne finanslov sikrer, at det lukningstruede opslagsværk Lex.dk bliver reddet på målstregen. Tilskuddet bliver samtidig fordoblet.

Aftalepartierne bag finansloven for 2022 enedes mandag om at sikre den videre drift af Lex.dk. Der var også i sidste øjeblik – kun 5. mio. kr. var der tilbage af de 23 mio., der blev afsat helt tilbage i 2019. Hvilket må siges at være i underkanten af, hvad man opdatere og udvide et så omfattende opslagsværk for.
Men nu får Lex.dk altså et tiltrængt boost på 13 millioner kroner i 2022 og derefter 10 millioner kroner årligt i 2023-2025.

Men hvorfor er det så vigtigt?
Det er det fordi Lex.dk er et sikkert værn imod fake news og misinformation, og derved bidrager til at styrke den demokratiske rygrad i Danmark.
Lex.dk er online-versionen af Den Store Danske Encyklopædi, Trap Danmark, Den Danske Ordbog, Dansk Biografisk Leksikon og en lang række andre opslagsværker. Sitet blev lanceret i maj sidste år, og det er Gyldendal, Trap Danmark og G.E.C. Gads Fond, som står bag.

Adgangen til sitet er gratis, og hver måned søger 1,2 millioner danskere troværdig information blandt de 225.000 artikler på lex.dk, som alle er skrevet af danske forskere - til gavn og glæde for os alle. Især unge, der i stor udstrækning bruger sitet.

Kulturminister Ane Halsboe Jørgensen udtaler i forbindelse med vedtagelsen af finansloven:
”Godt formidlet fakta er et af de bedste våben mod konspirationsteorier og falske nyheder. Derfor glæder det mig, at aftalepartierne er enige om at sikre, at Lex.dk kan drive og udvikle sine opslagsværker de kommende år. Det er afgørende, at vi har et dansk opdateret online-leksikon, man kan stole på”

Læs mere og få et overblik over værkerne på Lex.dk under Digitalt på hjemmesiden.