Billede til artiklen

Vis mig, hvad du læser, og jeg skal sige dig, hvor du bor

I Vejle Kommune ligger 'Femina', 'SØNDAG' og 'Familie Journal' helt i top over udlånte magasiner i den digitale tjeneste eReolen Global, som Vejle Bibliotekerne giver borgerne fri adgang til. Og selvom netop disse tre titler også er de mest læste på landsplan, er der stadig stor forskel på, hvad der er populært rundt om i de danske kommuner.

eReolen Global kan man vælge imellem de mange hundrede både danske og udenlandske magasiner om alt fra fuglekigning til indiansk kunst, men der er dog ingen tvivl om, at det især er dameblade, samt mad- og håndværksmagasiner, der har den bredeste appel.

Kigger vi lidt ud over vores egen kommune, så fornøjer man sig i Fredericia og Billund især også med 'The Economist', der henholdsvis snupper en første- og andenplads i de to byer, mens bladet 'What Hi-Fi?' Er med helt i toppen (som nummer 3) blandt Horsens’ borgeres favoritter.

På Midtsjælland er interessen for korssting overvejende stor, mens dem med bopæl i det sydøstlige Himmerland tilsyneladende ser flere film end resten af landet; i hvert fald er de flittige lånere af magasinerne 'Total Film' og 'Empire'.

På landsplan er der i første halvår af 2022 lånt 88.533 magasiner online via eReolen Global i Danmark.

Indholdet på eReolen Global
På eReolen Global har du adgang til mange gode læseoplevelser til børn, unge og voksne. Der er både engelske e-bøger, netlydbøger, samt danske og udenlandske magasiner.
Du kan finde rejsebøger, som du kan tage med på rejsen, spændende romaner til ferien eller bøger til børnene, som lige er gået i gang med engelsk i skolen.

Hvilke platforme kan du læse på?
Som App hedder eReolen Global 'Libby'. Den er tilgængelig til iPhone, iPad, Android, Windows Phone.
Du finder også eReolen Global lige her på siden under fanen ”Digitalt” og du kan altid få hjælp til at komme i gang, ved at henvende dig til en bibliotekar.

Låneregler
Du skal være bosiddende i den kommune, hvor du låner digitale materialer. Du kan låne 2 e-bøger eller netlydbøger ad gangen. Du har fri adgang til magasinerne.

Lånetiden
21 dage. Men du kan aflevere før tid.

Genlån
Du kan låne en titel igen, når lånetiden er udløbet; men du kan risikere at skulle stå i kø til den, hvis der er reserveringer på titlen.

Om Ereolen Global
Teknik og indhold til eReolen Global leveres af Overdrive. Alt indhold er indkøbt af danske biblioteker.