Verdensmål på Filmstriben

25.04.24
Hvad sker der med det tøj, som vi smider ud og hvad er der egentlig sket med fjorden her i Vejle? I anledning af Borgernes Verdensmålsuge har vi været forbi Filmstriben.dk, som har mange dokumentarer om biodiversitet, klimaforandringer og forbrug.

Fashion Reimagined 

I de seneste par år er der kommet mere fokus på hvordan modeindustrien kan blive mere bæredygtig og i denne dokumentar følger man designeren Amy Powney, der er kreativ direktør hos mærket Mother of Pearl. Hun rejser blandt andet ud i verden for at undersøge hvordan tøj kan blive produceret mere bæredygtigt og vi følger med bag facaden, når hun deltager i diverse modebegivenheder. Dokumentaren er fra 2022 og sidste år holdt hun en TED-talk med overskriften "How to fix fashion and protect the planet", som I kan se her.

 

Biodiversitetskrisen - kan vi redde naturen? 

I denne danske dokumentar fra 2023 fortæller forskellige forskere om hvad biodiversitet egentlig er og hvor meget der skal til for at vi kan komme ud af den biodiversitetskrise, vi befinder os i. De viser blandt andet optagelser fra Vejle Fjord og forklarer hvorfor der er så lidt liv i fjorden disse år. 

Materialer