Folk der motionerer sammen

Biblioteket varmer dig op

09.09.21
Biblioteket og DR varmer danskerne op til efteråret, når den landsdækkende kampagne ’Sammen i bevægelse’ igen sætter fokus på det fællesskab, der opstår, når vi bevæger os sammen.

På Vejle Bibliotekerne kan du i ugerne 36-41 opleve masser af spændende udstillinger, komme til kæpheste workshop, eller hvad med at tage en rask lille fodboldkamp i forhallen på Vejle Bibliotek. Vi glæder os til at se til dig til mere bevægelse på Vejle Bibliotekerne.

Sport og bevægelse skaber fællesskab

Hvor mærker man nationalfølelsen mere, end når man står som sild i en tønde inde på Rådhuspladsen for at modtage hjemvendte sportshelte, der har klaret en helt utrolig sportspræstation? Her føler man sig for alvor som en del af et større fællesskab, hvor man nærmest har været med til at fuldføre den flotte præstation sammen med sportsudøverne.

Sport er om noget et felt, hvor de store følelser kan komme i spil – både når det går rigtig godt, men også når det går knap så godt. Samtidig kan der være mange andre problemstillinger forbundet med sport, fx identitet, politik, penge, samfund og demokrati – alle sammen områder som kan danne grundlag for mange gode debatter, som jo netop er en del af bibliotekets kerneområde: at skabe demokratisk deltagelse igennem samfundsaktuelle temaer.

Danmarks Motionsuge

Igennem kampagneugerne vil der blive fuld sprint på sport og bevægelse, og uge 41 peaker med en motionsuge målrettet alle danskere, nemlig 'Danmarks Motionsuge'. Her bliver der rig mulighed for at prøve en masse vidt forskellige bevægelsestilbud over hele landet, så der er ingen undskyldning for at blive siddende i sofaen.

Denne gang er der også fokus på idolerne / sportsudøverne

I temaet skal vi ud at dyrke idolerne og de kendte sportsfolk. Tappe ind i alt det, der imponerer og inspirerer os. Det, der samler os i foreninger, foran skærmene og som tilskuere, fans, udøvere og frivillige - både i form af den kollektive, den individuelle og den helt personlige bedrift. Samtidig er nutidens sportsarena en hyperkompleks størrelse, hvor alt lige fra identitet, politik, penge, nationalfølelse, samfund og demokrati finder udtryk og brydes. alt det gode fra hylderne i form af bøger om sportsgrene, sportsstjerner og træningsguides. Eller de mere spøjse discipliner og fænomener som kæphesteridning, der dyrkes af de få. 

Dem, som dag ind og dag ud står på sidelinjen for lilleputholdet; de frivillige i idrætsforeningen – og i lokalsamfundet. Det bliver i høj grad også det, temaet handler om. Og dem som gør det hele muligt - dem som bevæger os sammen.


Dette års bevægelsestema 'Sammen i bevægelse' støttes af bibliotekerne i 73 af landets kommuner sammen med Danmarks Radio, Dansk Skoleidræt, Dansk Firmaidræt, Danmarks Idrætsforbund og DGI.
Læs mere på dr.dk/bevægelse.

Materialer