10 lækre lydbøger til dine teens - og dig selv

Lydbøger er ikke bare lydbøger. En god dramatisering af enten en enkelt eller flere oplæsere kan gøre en allerede god bog til en helt fantastisk oplevelse.

Vi har været i udlandet - naturligvis kun digitalt på eReolen Global - og fundet 10 engelske lydbøger til jer som tilføjer noget ekstra til læseoplevelsen. Og skulle man tænke at det jo er snyd at lytte fremfor at læse så kan vi med glæde rapportere at det er det bestemt ikke. Forskning viser nemlig at lytning af en bog aktiverer de samme centre i hjernen som læsning - og dét er gode nyheder, blandt andet for ordblinde mennesker, travle forældre eller simpelthen alle dem der ikke lige får læst en bog. Som en bonus er det også en god måde at træne sit engelske - og det tæller da næsten som lektier i hjemmeskolen.

Så hent en lydbog, put den i ørerne og hop direkte ind i et vildt, sjovt, spændende, rørende eller eftertænksomt eventyr mens du går en tur i skoven, kigger ud på de tomme gader eller får gjort den ovn ren, der har tigget om det de sidste 6 måneder.

Du kan læse artiklen om hjernen og lydbøger fra DR lige her på linket.

Særligt to af lydbøgerne skal fremhæves:

Sadie, som er den sørgeligste, mest uhyggelige og ubehagelige krimi i podcast-format og Illuminae, som er noget af det vildeste hørt længe. Start med dem især hvis du er ny i lydbogsregi. De vil få dig hooked med det samme.

Her er et link til flere fantasy lydbøger på eReolen Global, som du kan låne med det samme:
https://ereolenglobal.overdrive.com/library/youth/collection/97604?showOnlyAvailable=true&sortBy=newlyadded

 

Materialer