Forsider på krimier fra LitteraTOUR 2020

Var du også til LitteraTOUR 2020 i Torvehallerne den 19. oktober?

Billetterne til Politikens Forlags efterårsturné LitteraTOUR 2020 blev lynhurtigt udsolgt. Men her kan du stadig nå at få en kort præsentation af den stribe krimi- og true crime-forfattere, der var på programmet - og du kan selvfølgelig låne deres spændende bøger og mp3'er på biblioteket og på eReolen.

Det var både nye og garvede krimi og true crime-forfattere, der på LitteraTOUR 2020 fortalte om skriveprocesser, plot, karakterer og deres seneste bøger.

Line Holm

Nyeste stjerne på krimihimlen er journalisten Line Holm, der sammen med kollegaen Stine Bolther er aktuel med For barnets bedste fra 2020, som er en regulær kriminalroman, selvom den tager udgangspunkt i en virkelig sag fra 1968.
Line Holm har tidligere leveret i true crime-genren i 2013 med bogen Kuppet, om røveriet mod Dansk Værdihåndtering i 2008, og hun har også været medforfatter på De faldne, om danske soldater faldet i kamp i Afghani­stan. For sit journalistiske arbejde var hun i både 2011 og 2012 nomineret til Cavlingprisen. 
Hendes medforfatter Stine Bolther har i 2009 skrevet krimien Hævn, og er desuden både forfatter og medforfatter på indtil flere populære bøger i true crime-genren, bl.a. på LitteraTOUR 2020-deltageren Jens Møller Jensens Opklaret - Drabschefens erindringer. 

Kim Faber og Janni Pedersen

De to journalister Kim Faber og Janni Pedersen fik en forrygende debut med krimien Vinterland i 2019, der både blev shortlistet til Bogforums Debutantpris og året efter fik Det danske Kriminalakademis debutantpris. Deres nyeste roman, hvor vi endnu engang følger politikommissær Martin Juncker og hans gamle partner, Signe Kristiansen, er Satans sommer fra 2020.

Julie Hastrup

Journalisten Julie Hastrup er derimod den garvede krimiforfatter på holdet. Hun debuterede i 2009 med En torn i øjet, det første bind i serien om Rebekka Holm, en ung, ambitiøs efterforsker hos Rigspolitiets Rejsehold. I 2010 fulgte bind 2, Det blinde punkt, og næste bog var Blodig genvej i 2011. Derefter fulgte det fjerde bind i serien, Portræt af døden, i 2013, mens Farlig fortid udkom i 2015, Mirakelmanden i 2017 og Blodspor i 2018. Den nyeste og ottende selvstændige roman i serien, Vildskud, er fra maj 2020.

Tobias Bukkehave

Cand.mag. i medievidenskab og manuskriptforfatter Tobias Bukkehave blev i 2018 nomineret til Orla-prisen for sin debut, fantasybogen for børn Rejsen til Arkadia, om drengen Elmer Baltazar. Året efter fulgte 2'eren Truslen fra Kragoria. Bukkehave har andre børnebøger og en fagbog på sit cv, men lige nu er han aktuel med sin første krimi, Kongetro fra 2020.

Jens Møller Jensen

Tidligere drabschef Jens Møller Jensen er true crime-indslaget på LitteraTOUR 2020 med bogen Opklaret - Drabschefens erindringer fra 2018.
Bogen fik efter sin udgivelse det noget kontroversielle efterspil, at Københavns Politi bad Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøge, om Jens Møller Jensen med bogen havde brudt sin tavshedspligt, og han blev i november 2018 midlertidigt flyttet fra afdelingen for personfarlig kriminalitet til en lederstilling som vicepolitiinspektør i berigelsesafdelingen. I marts 2019 sagde han derefter sin stilling op, men udtalte, at det ikke havde noget med undersøgelsen at gøre, som blev betegnet som ren rutinemæssig.
Jens Møller Jensen har arbejdet med efterforskning i over 30 år og været med til at efterforske en lang række kendte kriminalsager, bl.a. ubådssagen, som i 2017 gik verden rundt, og terrorangrebene i København ved Krudttønden og Synagogen.

Materialer